Μανιταρόπιτα νηστίσιμη

0
174

Τα μανιτάρια είναι τόσο πλούσια σε πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά, που μπορεί να θεωρηθεί ότι αντικαθιστούν μερικώς τις ζωικές πρωτεΐνες! Με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, δημιουργούν το αίσθημα του κορεσμού και μόνο ωφέλιμες ουσίες έχουν να μας προσφέρουν.

Το mamafagito.gr μαγειρεύει νηστίσιμη μανιταρόπιτα!

Υλικά
1 πακέτο νηστίσιμη σφολιάτα (2 φύλλα)
μισό κιλό μανιτάρια, άσπρα ή πλευρώτους, κομμένα σε φετούλες (ή 2 κονσέρβες μανιτάρια)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
ελαιόλαδο
αλάτι , πιπέρι, ρίγανη.

Εκτέλεση
Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας(να έχει ξεπαγώσει αν ήταν στην κατάψυξη)
Ετοιμάζουμε την γέμιση:
Αχνίζουμε, με λίγο ελαιόλαδο και λίγο νερό, το κρεμμύδι, για 10 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αχνίζουμε για 5 λεπτά (αν είναι κονσέρβας) ή για 10 λεπτά, αν είναι φρέσκα.Προσθέτουμε τις πιπεριές.
Όταν έχουν βράσει λίγο τα υλικά μας, προσθέτουμε το αλάτι,το πιπέρι και τη ρίγανη.
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει λίγο και εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Απλώνουμε την γέμιση πάνω στο φύλλο της σφολιάτας, σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, χαράζουμε ελαφρά σε κομμάτια και λαδώνουμε με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Καλή επιτυχία από το mamafagito.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here