Καλοκαίρι και ιδανική θερμοκρασία ψυγείου. Χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή συντήρηση των τροφίμων

0
578

Μήπως έχετε παρατηρήσει ότι τώρα που είναι καλοκαίρι κάποια τρόφιμα σας χαλάνε πριν την ημερομηνία λήξης; Δεν φταίνε τα τρόφιμα αλλά το ψυγείο σας.

Καλό είναι κάθε καλοκαίρι να αλλάζετε τη θερμοκρασία του ψυγείου σας.

Διαβάστε τις συμβουλές του mamafagito.gr και συντηρήστε σωστά τα τρόφιμά σας.

Ξεκινήστε αλλάζοντας τη θερμοκρασία στο θάλαμο συντήρησης. Η σωστή θερμοκρασία είναι  2 ° C. Σε ό,τι αφορά την κατάψυξη ρυθμίστε την στους -18 ° C. Έτσι δεν θα επιτρέπετε την ανάπτυξη μικροβίων στο εσωτερικό της.

Tip: Τους χειμερινούς μήνες ανεβάζετε την θερμοκρασία του ψυγείου σας στους 4 ° C.

Πέρα, όμως, από τη σωστή θερμοκρασία καλό είναι να προσέχετε και κάποια άλλα πράγματα σε ό,τι αφορά το ψυγείο σας.

Μην βάζετε ποτέ φαγητό που έχει μόλις μαγειρευτεί και είναι ζεστό στο ψυγείο. Ο λόγος είναι γιατί το ζεστό φαγητό θα αυξήσει την γενική θερμοκρασία του ψυγείου με αποτέλεσμα να αλλοιωθούν και τα υπόλοιπα τρόφιμα που βρίσκονται μέσα σε αυτό.

Μην αφήνετε το μαγειρεμένο φαγητό εκτός ψυγείου για περισσότερες από 2 ώρες.

Μην έχετε πολύ γεμάτο το ψυγείο σας καθώς σε τέτοια περίπτωση δεν κυκλοφορεί ο αέρας με αποτέλεσμα να μην κατανέμεται η ψύξη στο εσωτερικό του ψυγείου σωστά.

Μην ανοιγοκλείνετε την πόρτα του ψυγείου χωρίς λόγο.

Eπιπλέον καλό είναι να γνωρίζετε πόσο καιρό πρέπει να αφήνετε τις μαγειρεμένες τροφές στο ψυγείο ή την κατάψυξή σας αφού κρυώσουν μετά το μαγείρεμα.

Όλες οι μαγειρεμένες τροφές, λοιπόν, μπορούν να μείνουν στο ψυγείο για 3-4 μέρες και στην κατάψυξη για περίπου 1-2 μήνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ