Καθαρισμός χαλιών στο σπίτι-Απολυμαντικό σπρέι χαλιών με φυσικά υλικά

0
471

Καθαρίστε μόνοι σας τα χαλιά σας ανέξοδα με λευκό ξύδι, ένα υλικό φυσικό, αποτελεσματικό βακτηριοκτόνο με απολυμαντικές ως ένα βαθμό ιδιότητες, που σίγουρα έχετε στο σπίτι σας ή που μπορείτε εύκολα να το βρείτε στα ράφια των σούπερ μάρκετ.  Θέλουμε λευκό για να μη χρωματίζει.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το απολυμαντικό σπρέι του mamafagito.gr είναι τα εξής:

Ένα δοχείο σπρέι
3 μέρη χλιαρό νερό
1 μέρος λευκό ξύδι
2 φλούδες λεμόνι
1 μαλακή βούρτσα χειρός

-χαλιων

 

Εκτέλεση:
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και ανακινείστε καλά. Αφού σκουπίσετε πολύ καλά με ηλεκτρική σκούπα τα χαλιά σας μπροστά και πίσω, ψεκάστε όλη την επιφάνεια του χαλιού ή της μοκέτας σας. Ο ψεκασμός να είναι ελαφρύς, δεν θέλουμε να γίνει μούσκεμα το χαλί. Με τη βούρτσα,  κάνετε κυκλικές κινήσεις κατά μήκος του χαλιού και της μοκέτας και με τη φορά του πέλους του, χωρίς ιδιαίτερη δύναμη.
Όταν τελειώσετε, σηκώνετε το χαλί και το βγάζετε στο μπαλκόνι απλωμένο, να το δει ο ήλιος και να στεγνώσει με την βοήθεια του αέρα. Μετά από 2 ώρες περίπου, και αφού έχετε σκουπίσει και σφουγγαρίσει καλά το δάπεδο, το στρώνεται πάλι, το κάνετε ρολό και το αποθηκεύετε΄.
Το χαλί ή η μοκέτα σας τώρα πια, έχει μια φυσική απολύμανση, μυρίζει υπέροχα, μιας και το ξύδι έχει απορροφήσει τις δυσάρεστες οσμές και το λεμόνι άφησε ένα υπέροχο άρωμα εσπεριδοειδών. Τα χρώματα του είναι πιο ζωντανά από πριν και το πέλος του πιο «αφράτο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ