Κοινωνικός Τουρισμός 2021: Έτοιμα τα τελικά αποτελέσματα – Πότε ανακοινώνονται

0
225

Έτοιμος να ανακοινώσει τα τελικά αποτελέσματα για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού είναι ο ΟΑΕΔ προκειμένου τα voucher να αρχίζουν να αξιοποιούνται από 1η Αυγούστου.
Εντός της ημέρας ή το αργότερο μέχρι αύριο Πέμπτη 22/7 ο ΟΑΕΔ θα ανακοινώσει τους τελικούς δικαιούχους του νέου προγράμματος του Κοινωνικού Τουρισμού που ξεκινάει από την 1η Αυγούστου ώστε να γίνει η χρήση των σχετικών voucher, ενώ οι δικαιούχοι του περασμένου προγράμματος (2020-2021) πρέπει να κάνουν χρήση των επιταγών μέχρι 31 Ιουλίου.

«Τον Ιούνιο ενεργοποιήθηκαν 20.000 επιταγές. Άρα, ο κόσμος αξιοποιεί το πρόγραμμα, πηγαίνει διακοπές κάτι που πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί» είπε μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην ΕΡΤ ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ζήτηση για το νέο πρόγραμμα ήταν τεράστια και ο ΟΑΕΔ κλήθηκε να επεξεργαστεί περίπου 10.000 ενστάσεις που κατατέθηκαν μετά την ανακοίνωση των προσωρινών δικαιούχων την προηγούμενη εβδομάδα. Το νέο πρόγραμμα αφορά 6 διανυκτερεύσεις σε όλη την Ελλάδα, 10 διανυκτερεύσεις σε Λέρο, Λέσβο, Σάμο, Χίο Κω, ενώ για πρώτη φορά επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Ο κ.Πρωτοψάλτης αποκάλυψε επίσης ότι θα ανοίξει εκ νέου το μητρώο για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα αλλά δεν πρόλαβαν να το πράξουν εντός προθεσμίας στην πρώτη φάση, ενώ απαντώντας στις αιτησιάσεις ξενοδόχων για χαμηλές τιμές είπε πως αυτές είναι καλές και οι τιμές, δεν αφορούν την τουριστική περίοδο αλλά όλο το χρόνο, και τον Αύγουστο είναι 20% αυξημένες. «Πάνω από 1.900 επιχειρήσεις έχουν αναταποκριθεί στο πρόγραμμα, που είναι αριθμός ρεκόρ. Εμείς δεν μπορούμε να τρέξουμε ένα πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής με τιμές αγοράς» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σημείωσε πως οι αιτήσεις αποπληρωμής των επιχειρήσεων θα ξεκινήσουν την 1η Σεπτεμβρίου.

www.ieidiseis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ