Κορμός με μπισκότα και ξηρούς καρπούς

Αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων! Απολαύστε το όλες τις ώρες, σε όλες τις περιστάσεις με την οικογένειά σας και τους επισκέπτες σας!

Υλικά

150 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας χοντροκομμένα και λίγο κονιάκ για να τα αρωματίσουμε
1/2 φλ. τσαγιού καρύδια ΒΙΟΚΑΡΠ, χοντροκομμένα
1/2 φλ. τσαγιού φουντούκια ΒΙΟΚΑΡΠ, κομμένα στη μέση
500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας ψιλοκομμένη
250 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1/4 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

-Παίρνετε μια μακρόστενη βαθιά φόρμα, τη στρώνετε καλά με χαρτί ψησίματος, φροντίζοντας να αφήσετε περιθώριο 3 εκ. περιμετρικά πάνω από τα τοιχώματα για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό σας, και την αφήνετε στην άκρη.
– Κόβετε τα μπισκότα σε ένα μπολ και τα αρωματίζετε με λίγο κονιάκ. Προσθέτετε και τους ξηρούς καρπούς σας κομμένους σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής, και ανακατεύετε καλά.
– Το αφήνετε στην άκρη.
– Σε ένα πυρίμαχο ή μεταλλικό μπολ για μπεν μαρί, ρίχνετε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το αλάτι, τα βάζετε σε μπεν μαρί (σε κατσαρολίτσα με νερό που σιγοβράζει, χωρίς να ακουμπά στο νερό το μπολ με τη σοκολάτα) και ανακατεύετε περιστασιακά μέχρι να λιώσουν τα υλικά και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα.
– Αποσύρετε το μπολ από το μπεν μαρί.
– Ρίχνετε τα 3/4 της ποσότητας της λιωμένης σοκολάτας-βουτύρου μέσα στο μπολ με το μείγμα ξηρών καρπών-μπισκότων, τα ανακατεύετε απαλά να αναμειχθούν καλά και στη συνέχεια τα αδειάζετε μέσα στη φόρμα και ισιώνετε την επιφάνειά τους.
– Το αφήνετε στη άκρη. Περιμένετε για 20 λ να κρυώσει και σταθεροποιηθεί ελαφρώς το υπόλοιπο 1/4 της ποσότητας της λιωμένης σοκολάτας (για να μπορέσετε να τη χειριστείτε καλύτερα), στη συνέχεια την απλώνετε στη φόρμα πάνω από το γλυκό σας και με ένα μαχαίρι ή κουταλάκι διαμορφώνετε κορυφές στη σοκολάτα, για να τη διακοσμήσετε.
– Καλύπτετε το γλυκό σας με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 8 περίπου ώρες, ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ, προκειμένου να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά.

Μισή περίπου ώρα (ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος) πριν σερβίρετε το γλυκό σας, το βγάζετε από το ψυγείο και το αφήνετε να μαλακώσει ελαφρώς.
– Στη συνέχεια το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

Το mamafagito.gr και η ΒΙΟΚΑΡΠ σας εύχονται καλή επιτυχία!foudouki karydia biokarp karta

Σχετικά άρθρα

Σχόλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social

2,034ΥποστηρικτέςΚάντε Like
144ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
368ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Πρόσφατα

Κέικ με μανιτάρια

Δοκιμάστε αυτό το γευστικό αλμυρό κέικ του mamafagito.gr και θα ενθουσιαστείτε! Υλικά 400 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες 2 κ.σούπας ελαιόλαδο 1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι 1/2 κ.γ...

Μωσαϊκό

Είναι εύκολο και ταυτόχρονα εντυπωσιακό! Το mamafagito.gr σας παρουσιάζει την τέλεια συνταγή για μωσαϊκό. Υλικά 250 γρ. βούτυρο λιωμένο 150 γρ. ζάχαρη άχνη 50 γρ. κακάο 1 πρέζα αλάτι ξύσμα...

Ευτυχισμένος μπαμπάς, ισορροπημένο παιδί.

Το να είσαι μπαμπάς είναι μια από τις πιο τρομακτικές δουλειές στον κόσμο αλλά και από τις καλύτερα «ανταμειβόμενες». Είστε υπεύθυνοι για κάποιον άλλον...

Πως καλλιεργείται η ευφυία του παιδιού

Τρόποι που βοηθούν το παιδί να καλλιεργήσει την ευφυΐα του Γιατί η νοημοσύνη είναι αποτέλεσμα όχι μόνο της κληρονομικότητας αλλά και του περιβάλλοντος στο οποίο...

Μύθοι και αλήθειες για τον διαβήτη κύησης

Η εξειδικευμένη γιατρός απαντάει στις ερωτήσεις σας Ο διαβήτης της κύησης είναι μια μεταβολική διαταραχή που παρουσιάζεται για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της κύησης...