Κορμός με μπισκότα και ξηρούς καρπούς

0
284

Αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων! Απολαύστε το όλες τις ώρες, σε όλες τις περιστάσεις με την οικογένειά σας και τους επισκέπτες σας!

Υλικά

150 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας χοντροκομμένα και λίγο κονιάκ για να τα αρωματίσουμε
1/2 φλ. τσαγιού καρύδια ΒΙΟΚΑΡΠ, χοντροκομμένα
1/2 φλ. τσαγιού φουντούκια ΒΙΟΚΑΡΠ, κομμένα στη μέση
500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας ψιλοκομμένη
250 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1/4 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

-Παίρνετε μια μακρόστενη βαθιά φόρμα, τη στρώνετε καλά με χαρτί ψησίματος, φροντίζοντας να αφήσετε περιθώριο 3 εκ. περιμετρικά πάνω από τα τοιχώματα για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό σας, και την αφήνετε στην άκρη.
– Κόβετε τα μπισκότα σε ένα μπολ και τα αρωματίζετε με λίγο κονιάκ. Προσθέτετε και τους ξηρούς καρπούς σας κομμένους σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής, και ανακατεύετε καλά.
– Το αφήνετε στην άκρη.
– Σε ένα πυρίμαχο ή μεταλλικό μπολ για μπεν μαρί, ρίχνετε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το αλάτι, τα βάζετε σε μπεν μαρί (σε κατσαρολίτσα με νερό που σιγοβράζει, χωρίς να ακουμπά στο νερό το μπολ με τη σοκολάτα) και ανακατεύετε περιστασιακά μέχρι να λιώσουν τα υλικά και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα.
– Αποσύρετε το μπολ από το μπεν μαρί.
– Ρίχνετε τα 3/4 της ποσότητας της λιωμένης σοκολάτας-βουτύρου μέσα στο μπολ με το μείγμα ξηρών καρπών-μπισκότων, τα ανακατεύετε απαλά να αναμειχθούν καλά και στη συνέχεια τα αδειάζετε μέσα στη φόρμα και ισιώνετε την επιφάνειά τους.
– Το αφήνετε στη άκρη. Περιμένετε για 20 λ να κρυώσει και σταθεροποιηθεί ελαφρώς το υπόλοιπο 1/4 της ποσότητας της λιωμένης σοκολάτας (για να μπορέσετε να τη χειριστείτε καλύτερα), στη συνέχεια την απλώνετε στη φόρμα πάνω από το γλυκό σας και με ένα μαχαίρι ή κουταλάκι διαμορφώνετε κορυφές στη σοκολάτα, για να τη διακοσμήσετε.
– Καλύπτετε το γλυκό σας με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 8 περίπου ώρες, ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ, προκειμένου να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά.

Μισή περίπου ώρα (ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος) πριν σερβίρετε το γλυκό σας, το βγάζετε από το ψυγείο και το αφήνετε να μαλακώσει ελαφρώς.
– Στη συνέχεια το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

Το mamafagito.gr και η ΒΙΟΚΑΡΠ σας εύχονται καλή επιτυχία!foudouki karydia biokarp karta

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ