Κρέμα ζαχαροπλαστικής (πατισερί)

0
267

Η πιο αφράτη και εύκολη κρέμα ζαχαροπλαστικής από το mamafagito.gr

Βελούδινη και γλυκιά! Χρησιμοποιείται ως βάση ή υλικό σε πολλές γλυκιές παρασκευές.

Υλικά
9 κ.σ. κοφτές κορν φλάουρ
5 φλ. τσαγιού γάλα
2 κ.σ. βούτυρο
1 αυγό
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 βανίλιες

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και τις βανίλιες και ανακατεύουμε να διαλυθούν όλα.

Κατόπιν σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό καλά και το προσθέτουμε στο γάλα στην κατσαρόλα που έχουμε βάλει στην άκρη. Ανακατεύουμε με ένα συρμα γρήγορα και την βάζουμε πάνω στη φωτιά για να δέσει ανακατεύοντας τη. Όσο θα δένει προσθέτουμε και το βούτυρο.

Όταν θα δούμε να δένει η κρέμα την αποσύρουμε από τη φωτιά. Την αφήνουμε να κρυώσει και είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσουμε για τις παρασκευές των γλυκών μας.

Καλή Επιτυχία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ