Λουκουμάδες όνειρο!

Υλικά

500 ml χλιαρό νερό

2 φακελάκια ξηρή μαγιά

150 γρ. ζάχαρη

2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1000-1100 γρ. αλεύρι ΓΟΧ

120 γρ. βούτυρο λιωμένο

ηλιέλαιο για τηγάνισμα

ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το χλιαρό νερό και διαλύουμε τη μαγιά μαζί με μία κουταλιάς τη σούπας ζάχαρη. Προσθέτουμε δύο μεγάλες κουταλιές της σούπας αλεύρι, ανακατεύουμε να γίνει κουρκούτι και το αφήνουμε για 5’.

Βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας  και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε το αλάτι στο αλεύρι και τα ρίχνουμε το βούτυρο  μέσα στο μείγμα μας. Προσθέτουμε το αλεύρι και ξεκινάμε  το ζύμωμα με τον γάντζο του μίξερ για 10 λεπτά.

Σκεπάζουμε τον κάδο και τον αφήνουμε σε ζεστό σημείο να διπλασιάσει τον όγκο του.

Βάζουμε  τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την χωρίζουμε στα δύο. Ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο 1 περίπου εκατοστού με τον πλάστη.

Κόβουμε κύκλους  με το κουπ-πατ και μέσα τους μικρότερους  με ένα μικρότερο στρογγυλό αντικείμενο. Ένα καπάκι αναψυκτικού για παράδειγμα.

Τους τοποθετούμε σε  λαδόκολλες που έχουμε κόψει τετράγωνες  για κάθε λουκουμά.

Σε μια κατσαρόλα με ηλιέλαιο  5 εκ στο ύψος  που έχουμε ζεστάνει καλά, ρίχνουμε  τον πρώτο λουκουμά . Προτιμώ να τον ψήνω ένα-ένα για να μη μειωθεί η θερμοκρασία του λαδιού .Ρίχνουμε τον κάθε λουκουμά προσεκτικά μαζί με τη λαδόκολλα, η οποία ξεκολλάει σε λίγα δευτερόλεπτα μόλις υγρανθεί και τότε την αφαιρούμε. Αφήνουμε να πάρει χρώμα για 2-3 λεπτά και τον γυρίζουμε και από την άλλη.

Βγάζουμε και ακουμπάμε τους λουκουμάδες  μας πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Όσο είναι ακόμα ζεστοί, ρίχνουμε έναν-έναν μέσα σε ένα πιάτο με μπόλικη κρυσταλλική ζάχαρη τον γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά να καλυφθεί από όλες τις μεριές.

Καλή επιτυχία!

Σχετικά άρθρα

Σχόλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social

2,712ΥποστηρικτέςΚάντε Like
144ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
377ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img

Πρόσφατα