Μαγειρίτσα για παιδιά

0
547

Μια πεντανόστιμη μαγειρίτσα με κοτόπουλο από το mamafagito.gr, ιδανική για τα παιδάκια και για όσους δεν τρώνε τα εντόσθια.

Υλικά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
600 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
2 κ.σ. μουστάρδα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 μικρό μαρούλι
1,5 λίτρο ζωμός κότας
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το αυγολέμονο:
2 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
χυμός από ένα λεμόνι

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε παρθένο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το φιλέτο σε κομματάκια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ροδίσει το κοτόπουλο, για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι. Όταν βγάλει τα αρώματά του, προσθέτουμε το ρύζι γλασέ. Ανακατεύουμε καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον ζεστό νερό για να μη διακόψει το βρασμό. Ρίχνουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε άνηθο και μαρούλι. Ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τώρα σιγά σιγά τον ζεστό ζωμό κότας, τόσο ώστε να καλύψει όλα τα υλικά στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ελαφρώς. Αφήνουμε τη μαγειρίτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σούπα για περίπου 30 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο:
Με το σύρμα χτυπάμε τα ασπράδια αυγών σε απαλή μαρέγκα. Αυτό θα βοηθήσει να μην κόψει το αυγολέμονο όταν το ρίξουμε στη μαγειρίτσα.
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τους κρόκους αυγών ελαφρώς. Τους ενσωματώνουμε στα χτυπημένα ασπράδια. Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού στα αυγά. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Όταν δέσει η μαγειρίτσα, παίρνουμε 2-3 μεγάλες κουταλιές από τη σούπα και την αναμειγνύουμε στο μπολ με το αυγολέμονο. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τη μαγειρίτσα κοτόπουλο σε μπολ.

Καλή επιτυχία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ