Μετά τον Φιλιππίδη ποιοι θα αποβληθούν από το ΣΕΗ;

0
194

Τρεις ακόμα υποθέσεις διασήμων ηθοποιών οι οποίοι… φλερτάρουν με την αποβολή τους από το ΣΕΗ θα εξετάσει το Πειθαρχικό του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος αυτού, Σπύρος Μπιμπίλας.

Με αφορμή την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη, ο κ. Μπιμπίλας παραδέχτηκε πως οι καταγγελίες για τον γνωστό πρωταγωνιστή δεν είναι οι μοναδικές που έχουν κατατεθεί, γεγονός που επιβεβαιώνουν πολλά ρεπορτάζ που θέλουν εκατοντάδες γυναίκες -ηθοποιούς και όχι μόνο!-να έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχλησα από άνδρες ισχύος στον χώρο του θεάματος.

Μερικές από τις υποθέσεις που εκκρεμούν είναι αυτές του Παύλου Χαϊκάλη και του Αλέξη Σπυρόπουλου.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις δηλώσεις μας, να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να μιλήσει. Ασφαλώς και πρέπει να καταδικάσουμε κακοποιητικές συμπεριφορές, δεν μπορούμε να ρίξουμε τις ευθύνες σε άλλους μόνο, όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι. Άκουσα έναν φίλο μου ηθοποιό να λέει πως οι δημοσιογράφοι φταίνε που τον κάνατε. Εμείς οι ηθοποιοί δηλαδή δεν το γνωρίζαμε ότι υπήρχαν περίεργες συμπεριφορές; Όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι για το κακό χάλι που υπάρχει στο θέατρο και αν δεν αλλάξει, με αυτά τα φαινόμενα, θα είμαστε εμείς υπεύθυνοι. Πρέπει να αλλάξει όλος ο κόσμος του θεάτρου και να δώσει μήνυμα σε όλη την υπόλοιπη κοινωνία», δήλωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Ακόμη, παραδέχτηκε πως πολλές γυναίκες φοβούνται να προχωρήσουν σε καταγγελίες:

«Ασφαλώς και είμαι δικαιωμένος και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών γιατί έχει κάνει με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά αυτή που προβλέπει το καταστατικό του Πειθαρχικού Συμβουλίου. Έλεγξε όλες τις περιπτώσεις μία – μία και μάλιστα προέτρεψε και άλλους ανθρώπους που έχουν καταγγείλει στ’ αυτιά μας αλλά δεν έχουν έρθει να καταθέσουν ούτε στο Σωματείο αλλά ούτε και στους Εισαγγελείς.

Δεν έχουν καταθέσει γιατί φοβούνται διότι ακόμα υπάρχουν ταμπού. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν υποστεί πράγματα, δεν μιλάω μόνο για τον κ. Φιλιππίδη, ο οποίος υπήρξε και πολύ φίλος μου, και για άλλους ανθρώπους που γνωρίζουν πράγματα και περιστατικά και τα λένε μόνο σε μας και δεν έρχονται να τα καταθέσουν.

Αυτοί δεν βοηθάνε το έργο της Δικαιοσύνης. Θέλω να τονίσω ότι οι καταγγέλλουσες έχουν παραμείνει στην ανωνυμία. Αυτό που ειπώθηκε από κάποιους καταγγελλόμενους ότι οι καταγγέλλουσες το κάνουν για να γίνουν γνωστές δεν ευσταθεί. Κανείς δεν γνωρίζει τα ονόματά τους και δεν έχουν χρησιμοποιήσει αυτή τη μέθοδο για να γίνουν γνωστές στο θέατρο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ