Μοσχαράκι στιφάδο

0
396

Μια κλασική ελληνική συνταγή από το mamafagito.gr

Υλικά

1 κιλό  μοσχαράκι ελιά σε κομμάτια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κιλό κρεμμυδάκια του στιφάδο (κοκκάρια)
1 κ.γ. ζάχαρη
1 ξυλαράκι κανέλας
λίγο τριμμένο γαρίφαλο
2 φύλλα δάφνης
1½ φλιτζανάκι του καφέ ξίδι
1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί κόκκινο
2 κονσέρβες ντοματάκια κονκασέ
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε το κρέας για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι να μαλακώσει. Το ξαφρίζετε ενδιάμεσα και μετά το στραγγίζετε και κρατάτε το ζωμό του στην άκρη.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα κρεμμύδια: Βάζετε νερό να πάρει βράση και περιχύνετε με αυτό τα κοκκάρια. Τα αφήνετε για λίγο και μετά τα στραγγίζετε και τα καθαρίζετε με ευκολία και χωρίς δάκρυα. Τα αφήνετε να στραγγίσουν.

Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα και ρίχνετε τα στρογγυλά κρεμμυδάκια. Σοτάρετε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και σοτάρετε λίγο ακόμα. Προσθέτετε τα μπαχαρικά (κανέλα, γαρίφαλο, δάφνη) τα γυρίζετε λίγο μαζί με τα κρεμμύδια να μυρίσουν και ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρέας μαζί με το υπόλοιπο λάδι. Σοτάρετε για 3-4 λεπτά και σβήνετε το φαγητό με το ξίδι και το κρασί.

Όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα προσθέτετε τη ντομάτα, ανάλογο αλατοπίπερο και λίγο από το ζωμό του κρέατος. Βράζετε μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κρέας και να μείνει με μια ωραία πλούσια σάλτσα. Το στιφάδο είναι έτοιμο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ