Νηστίσιμο δίχρωμο κέικ

Αφράτο και πεντανόστιμο κέικ από το mamafagito.gr

Κανείς δε θα πιστεύει ότι είναι νηστίσιμο!

Υλικά

5ΟΟ γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα ηλιέλαιο
2 κούπες χυμό από φρέσκα πορτοκάλια
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι κοφτό κανέλα
1 βανίλια
5 κουταλιές σούπας κακάο

Εκτέλεση

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί, στο κάδο του μίξερ εκτός από το αλεύρι έως ότου λιώσει η ζάχαρη.
Ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα (το μείγμα θα είναι λίγο σφιχτό μη σας ανησυχεί αυτό)

Χωρίζουμε τη ζύμη το 1/4 περίπου (ανάλογα πόσο σοκολατένιο το θέλετε) βάζουμε το κακάο και το χτυπάμε στο μίξερ να ενσωματωθεί καλά.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.

Ρίχνουμε πρώτα το άσπρο μείγμα και από επάνω τις σοκολάτας, και με ένα κουτάλι κάνουμε σχήμα και ψήνουμε στον αέρα του φούρνου στους 170 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι μάς καθαρό (βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέικ. Αν όταν βγει έχει επάνω του κολλημένη ζύμη το κέικ δεν είναι έτοιμο)
Τέλος μόλις γίνει το κέικ αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΜπακλαβαδάκια
Επόμενο άρθροΚυτταρίτιδα: Μύθοι και αλήθειες

Σχετικά άρθρα

Σχόλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social

2,687ΥποστηρικτέςΚάντε Like
144ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
383ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img

Πρόσφατα