Νηστίσιμο δίχρωμο κέικ

0
674
cake

Αφράτο και πεντανόστιμο κέικ από το mamafagito.gr

Κανείς δε θα πιστεύει ότι είναι νηστίσιμο!

Υλικά

5ΟΟ γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα ηλιέλαιο
2 κούπες χυμό από φρέσκα πορτοκάλια
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι κοφτό κανέλα
1 βανίλια
5 κουταλιές σούπας κακάο

Εκτέλεση

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί, στο κάδο του μίξερ εκτός από το αλεύρι και το κακάο έως ότου λιώσει η ζάχαρη.
Ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα (το μείγμα θα είναι λίγο σφιχτό μη σας ανησυχεί αυτό)

Χωρίζουμε τη ζύμη το 1/4 περίπου (ανάλογα πόσο σοκολατένιο το θέλετε) βάζουμε το κακάο και το χτυπάμε στο μίξερ να ενσωματωθεί καλά.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.

Ρίχνουμε πρώτα το άσπρο μείγμα και από επάνω της σοκολάτας, με ένα κουτάλι κάνουμε σχήματα και ψήνουμε στον αέρα του φούρνου στους 170 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι μάς καθαρό (βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέικ. Αν όταν βγει έχει επάνω του κολλημένη ζύμη το κέικ δεν είναι έτοιμο)
Τέλος μόλις γίνει το κέικ αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ