Μπακλαβαδάκια

0
200
baklava

Εύκολη συνταγή για μπακλαβαδάκια  με πλούσια γεύση από το mamafagito.gr

Υλικά

½ κιλό φύλλο κρούστας
4 κούπες καρύδια χοντροκομμένα
2 κουταλάκια κανέλα
½ κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κούπα βούτυρο

για το σιρόπι
750 γρ. ζάχαρη
550 γρ. νερό
Λίγο λεμόνι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και αφού αρχίσει ο βρασμός βράζουμε για 5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καρύδι, τη κανέλα και το γαρύφαλλο. Λιώνουμε το βούτυρο. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25Χ35 εκ. και στρώνουμε 4 φύλλα βουτυρώνοντάς τα. Πασπαλίζουμε με τη γέμιση . Συνεχίζουμε με φύλλο και γέμιση. Στο τέλος στρώνουμε 4 φύλλα. Ρίχνουμε το βούτυρο που περίσσεψε και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε στο μέγεθος που θέλουμε. Ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 40 λεπτά. Περιχύνουμε το μπακλαβά μόλις βγεί από το φούρνο με το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει και να απορροφήσει το σιρόπι. Για να διατηρηθεί τραγανό το γλυκό δεν το σκεπάζουμε και δεν το βάζουμε σε ψυγείο.

Καλή επιτυχία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here