Μια πολύ εύκολη συνταγή από το mamafagito.gr που θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση όταν ζητάτε κάτι νόστιμο, γρήγορο και χορταστικό.
Υλικά
2 κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες
αλάτι-πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
8 μεγάλα αυγά
1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 C.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι στα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε για 15 λεπτά. Τα στεγνώνουμε μετά.
Σε ένα ταψάκι βάζουμε λαδόκολλα, το ελαιόλαδο και τα κολοκυθάκια και τα ψήνουμε, μέχρι να είναι μαλακά και ροδισμένα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέσα στο μπολ.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί με τα κολοκυθάκια. Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια της ομελέτας να φαίνεται έτοιμη.
Καλή επιτυχία!