Πανεύκολα κρουασανάκια βουτύρου

0
447

Αφράτα και βουτυρένια κρουασανάκια από το mamafagito.gr .Απολαύστε τα σκέτα ή γεμίστε τα με ότι προτιμάτε.

Υλικά

150 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κ.γ. αλάτι
50 γρ. γάλα, για το άλειμμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το τυρί κρέμα, το βούτυρο για 2-3 λεπτά και όταν αφρατέψουν προσθέτουμε το αλεύρι που το έχουμε αναμείξει με το αλάτι.
Φτιάχνουμε με τη ζύμη 3 μπαλάκια, τα κλείνουμε σε μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Όταν η ζύμη έχει ξεκουραστεί με τη βοήθεια αλευριού ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε ένα περίπου στρογγυλό φύλλο διαμέτρου 40 εκ. Δεν είναι απαραίτητο να είναι εντελώς κυκλικό.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το κάθε φύλλο σε 8 φέτες σαν πίτσα. Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε βάζουμε λίγη γέμιση της αρεσκείας μας σε κάθε φέτα. Αλείφουμε την κορυφή από κάθε φέτα με λίγο γάλα και τυλίγουμε για να τα κάνουμε μικρά κρουασανάκια.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Αλείφουμε με γάλα. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.
Βγάζουμε τα κρουασανάκια από το ταψί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα άλλα 2 φύλλα.

Καλή επιτυχία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ