Πανεύκολη ζύμη για κρέπες

Η πιο απλή εκδοχή για αφράτες, βελούδινες κρέπες από το mamafagito.gr που μπορείτε να γεμίσετε με σπιτική πραλίνα (συνταγή εδώ), σπιτική μαρμελάδα μήλο-κανέλα (συνταγή εδώ) ή τυρί κρέμα, μανιτάρια και μπέικον! Η ίδια συνταγή μπορεί να σας φτιάξει γλυκιές κρέπες για πρωινό ή αλμυρές για μεσημεριανό!

Υλικά
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,5 κούπα γάλα
1 αυγό

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να πάρει θερμοκρασία.
Αν δεν έχουμε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ένα κανονικό τηγάνι και μια κουταλιά της σούπας βούτυρο.
Παίρνουμε μια μεγάλη κουτάλα και μόλις πάρει θερμοκρασία ρίχνουμε αργά αργά το μείγμα του χυλού.
Ξέρουμε ότι η κρέπα είναι έτοιμη από την κάτω πλευρά μόλις αρχίσει να κάνει φουσκάλες η πάνω πλευρά.
Στη συνέχεια τη γυρίζουμε και αφήνουμε να πάρει χρώμα από την άλλη πλευρά.
Βγάζουμε από το τηγάνι και τη μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες. Γεμίζουμε με ότι μας αρέσει!

Καλή επιτυχία!

Σχετικά άρθρα

Σχόλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social

2,675ΥποστηρικτέςΚάντε Like
144ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
384ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img

Πρόσφατα