Η μαρμελάδα του χειμώνα με μήλο και κανέλα

Η συνταγή για τη μαρμελάδα μήλο και κανέλα του mamafagito.gr  είναι πανεύκολη, και ιδανική για να γλυκαίνει τα χειμωνιάτικα πρωινά μας. Μπορούμε ακόμη να τη χρησιμοποιήσουμε σαν γέμιση σε κέικ και μπισκοτάκια.

Υλικά

700 γρ. μήλα καθαρισμένα
χυμό από 1 λεμόνι
120 γρ. ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
2 ξυλάκια κανέλας

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα μήλα στον τρίφτη (στη χοντρή πλευρά). Τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Βάζουμε τα μήλα, τη ζάχαρη, το νερό και τα ξυλάκια κανέλας σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Βάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας να βράσει κι έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πήξει η μαρμελάδα. Την τοποθετούμε σε βάζο. Διατηρείται στο ψυγείο για 2 βδομάδες.

Το mamafagito.gr σας εύχεται καλή επιτυχία.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social

2,675ΥποστηρικτέςΚάντε Like
144ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
384ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img

Πρόσφατα