Εύκολο, δροσερό παγωτό, με φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, που γίνεται χωρίς παγωτομηχανή. Από το mamafagito.gr
Υλικά
400ml κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά (φυτική – για σαντιγί)
150ml πλήρες γάλα
75 γραμμάρια ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
225ml φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
4 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Ρίξτε στο μπλέντερ την κρέμα γάλακτος, το γάλα το αλάτι και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέστε το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα και χτυπήστε το για 45 δευτερόλεπτα μέχρι να αναμειχθεί καλά. Προσοχή, μην το επεξεργαστείτε παραπάνω γιατί μπορεί να καταλήξετε με ένα μείγμα που θα θυμίζει βούτυρο. Μεταφέρετέ το σε ένα μεταλλικό δοχείο και βάλτε το στην κατάψυξη για περίπου μια ώρα. Βγάλτε το και ανακατέψτε το με ένα μεταλλικό κουτάλι. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία δύο ακόμη φορές σε διάστημα δύο ωρών. Θα δείτε ότι παίρνει τη μορφή του παγωτού, οπότε είναι έτοιμο να το απολαύσετε!
Συμβουλή
Μπορείτε να το σερβίρετε μέσα στις κούπες πορτοκαλιού που θα κρατήσετε ύστερα από το στύψιμό τους.