Παντεσπάνι ρολό με μαρμελάδα

0
207

Το mamafagito.gr μοιράζεται μαζί σας τη συνταγή για το πιο απλό, γρήγορο
και με εγγυημένη επιτυχία παντεσπάνι!

Υλικά
1 φλ.τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλ.τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
1 βανίλια σκόνη
μαρμελάδα της αρεσκείας σας για τη γέμιση.

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C με αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψί του φούρνου και την αλείφουμε με λίγο ηλιέλαιο.Με το μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά.Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι λίγο-λίγο ανακατεύοντας απαλά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί ισιώνοντας το καλά ώστε να έχουμε ένα στρώμα ομοιόμορφου πάχους και σχήματος.
Ψήνουμε το παντεσπάνι για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια άλλη λαδόκολλα την οποία έχουμε πασπαλίσει με ζάχαρη κρυσταλλική. Προσεκτικά ξεκολλάμε την λαδόκολλα στην οποία το ψήσαμε και το τυλίγουμε σε σχήμα ρολό.Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς έτσι τυλιγμένο, ώστε να κρατήσει το σχήμα του ρολού.
Μόλις αυτό γίνει το ξετυλίγουμε και το αλείφουμε με τη μαρμελάδα.Το ξανατυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε τις άκρες για να το ισιώσουμε. Το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Το mamafagito.gr χρησιμοποίησε σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι.
Γίνεται όμως υπέροχο και με οποιαδήποτε άλλη γεύση, καθώς και με σπιτική πραλίνα φουντουκιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here