Πως θα ακούσει τις συμβουλές μου το παιδί μου;

0
447

Πως θα ακούσει τις συμβουλές μου το παιδί μου;

Έξυπνες κινήσεις που θα κάνουν το παιδί να σας δώσει σημασία και να σας ακούσει.
Πολλοί είναι οι γονείς που σε κάποια φάση έχουν αναρωτηθεί γιατί το παιδί δεν ακούει αλλά και τι μπορούν να κάνουν για αυτό. Το πρόβλημα αυτό υπάρχει σε όλες σχεδόν τις ηλικίες, ειδικά στα νήπια και στους εφήβους. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας μιας και οι παρακάτω τρόποι που προτείνει το mamafagito.gr θα ομαλοποιήσουν την κατάσταση κατά πολύ κι έτσι όλη η οικογένεια θα είναι ευχαριστημένη.

Όχι υπερβολική συζήτηση
Είναι σημαντικό να σταματήσετε να δίνετε πολλές οδηγίες και συμβουλές στο παιδί, γιατί αυτές ενδέχεται να είναι περισσότερες από αυτές που μπορεί να συγκρατήσει ή να εκτελέσει. Έτσι το παιδί μπορεί άθελά του να μην υπακούει στις προτροπές σας. Για αυτό είναι σημαντικό να ξεκινήσετε τις συμβουλές σας από τις απαραίτητες, όπως είναι εκείνες που σχετίζονται με την ασφάλεια του, την διατροφή ή και το ρουχισμό του, καθώς έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες το παιδί να σας ακούσει και να συνεργαστεί μαζί σας.Το ίδιο ισχύει και για τους εφήβους καθώς κουράζονται να ακούν τις υποδείξεις σας και προσπαθούν να αποφύγουν τη συζήτηση μαζί σας.Την αντιλαμβάνονται σαν κήρυγμα!

Ώρα για…πράξη
Αφού περιορίσετε τις εντολές σας έχει φτάσει η στιγμή της δράσης. Ουσιαστικά θα ήταν καλό να αφήσετε το παιδί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών του. Αν δηλαδή δεν τακτοποιήσει από το προηγούμενο βράδυ τα πράγματά του, αφήστε το να το κάνει βιαστικά το επόμενο πρωί, ακόμα και αν αργήσει για λίγο. Στην περίπτωση που δεν μπορεί να βρει ένα παιχνίδι, επειδή δεν έχει τακτοποιήσει το δωμάτιό του, μην σπεύσετε να το βρείτε για εκείνο αλλά δώστε του να καταλάβει ποιος είναι ο λόγος που του ζητάτε να τακτοποιεί το δωμάτιό του.Ανάλογα φερθείτε και στον έφηβο που ξυπνά τελευταία στιγμή για το σχολείο,ψάχνει να βρει τα βιβλία του κλπ.

Ακούστε το παιδί σας
Είναι απλό.Αν δεν είστε εσείς καλός ακροατής,πως περιμένετε να είναι το παιδί σας;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ