Πότε θα μπορούμε να μετακινηθούμε από νομό σε νομό- Τι θα ισχύει για το Πάσχα

0
257

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Με το βλέμμα στο Πάσχα είναι κυβέρνηση και επιστήμονες, οι οποίοι μελετούν καθημερινά τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας, προκειμένου να αποφασιστεί εάν μπορούν να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού για τον εορτασμό της Ανάστασης, ώστε οι πολίτες να πάρουν μια ανάσα από το πολύμηνο lockdown.

Ωστόσο, αν και η επιθυμία της κυβέρνησης είναι να απελευθερώσει τις μετακινήσεις εκτός νομού, οι ειδικοί είναι επιφυλακτικοί.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα, άλλωστε, των τελευταίων ημερών είναι ανησυχητικά και ας υπάρχει μία σταθερότητα στον δείκτη θετικότητας. Τα στοιχεία, όμως, από τα νοσοκομεία δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια.

Και ο πρωθυπουργός ήταν συγκρατημένος κατά τις δηλώσεις του στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως: «Η απειλή παραμένει και γι’ αυτό έχουμε αποδείξει ότι προχωράμε πάντα βήμα-βήμα και αφού κάθε εβδομάδα, σε συνεργασία με τους ειδικούς, αξιολογούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Μάλιστα, τα τελευταία 24ωρα κυκλοφορούν σενάρια για το πώς θα γίνει το άνοιγμα ενόψει Πάσχα και για ποιους θα επιτρέπεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, αν δώσει το «πράσινο φως» η επιτροπή για τις μετακινήσεις εκτός νομού εξετάζεται:

– Αναχώρηση προς την επαρχία με αρνητικό μοριακό τεστ (PCR test) από 48 έως 72 ώρες πριν το ταξίδι και επιστροφή με υποχρεωτικό self test.
– Παράλληλα, όσοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις των εμβολίων να μπορούν είναι ελεύθεροι όσον αφορά τις μετακινήσεις τους, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη βεβαίωση εμβολιασμού σε δειγματοληπτικούς ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ