Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ 2022

0
161

Πολλοί ρωτούν για το πότε θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τα ΚΔΑΠ και τους παιδικούς σταθμούς.

Πέρσι είχε κριθεί απαραίτητο και είχε δοθεί παράταση, ώστε να μπορέσουν να υποβληθούν οι αιτήσεις συμμετοχής για τους ΕΕΤΑΑ παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ.

To 2021 οι αιτήσεις για ΚΔΑΠ και παιδικούς σταθμούς είχαν ξεκινήσει στις 19 Ιουλίου και ολοκληρώθηκαν στις 8 Αυγούστου. Φέτος αναμένεται να ξεκινήσει νωρίτερα η υποβολή των αιτήσεων χωρίς να υπάρχει κάποια ανακοίνωση μέχρι στιγμής. Ωστόσο ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να βγει η στις αρχές του καλοκαιριού.

Δικαίωμα συμμετοχής, σύμφωνα με την ΕΕΤΑΑ θα έχουν οι εργαζόμενοι που είναι
υπάλληλοι, μόνιμοι και αορίστου χρόνου, του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και των Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού).

Αίτηση για ΚΔΑΠ 2022 και παιδικούς σταθμούς μπορούν να κάνουν μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι δεν έχουν αιτηθεί ή και ενισχυθεί από συγχρηματοδοτούμενες δράσεις εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής

Επίσης αίτηση ΚΔΑΠ μπορούν να συμπληρώσουν μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες στον ιδιωτικό τομέα οι οποίες υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στην συγχρηματοδοτούμενη Δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» Κύκλος 2021-2022 πλην αποκλείονται του δικαιώματος λήψης voucher της Δράσης αυτής λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού της.

Προϋπόθεση για την συμμετοχή στα ΚΔΑΠ και στους ΕΣΠΑ παιδικούς σταθμούς πέρσι ήταν να έχουν συνολικό οικογενειακό δηλωθέν ετήσιο εισόδημα για το φορολογικό έτος το οποίο δεν μπορούσε, σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει τις 33.000 € για αιτούντες που έχουν έως δύο παιδιά, 36.000 € για αιτούντεςς που έχουν έως τρία παιδιά, 39.000 € για αιτούντες που έχουν έως τέσσερα παιδιά και 42.000 € για αιτούντες/σες που έχουν έως από πέντε και άνω.

Και φέτος αναμένεται να είναι ανάλογα τα κριτήρια επιλογής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ