Ρεβυθοκεφτέδες με σάλτσα ταχινιού

0
51

Είναι αφράτοι και γευστικοί. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για ρεβυθοκεφτέδες και συνδυάστε τους με την υπέροχη σάλτσα ταχινιού. Ανεπανάληπτος συνδυασμός!

Υλικά για τους ρεβυθοκεφτέδες

2 ½ φλ. ρεβύθια βρασμένα
1 φλ. τριμμένη φρυγανιά ή νιφάδες βρώμης
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 φρ. κρεμμυδάκι  ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθο
1 κ.σ. μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
λίγο αλεύρι για πανάρισμα
λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε πολύ καλά τα βρασμένα ρεβύθια. Τα λιώνουμε με πιρούνι ή τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

Ψιλοκόβουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ή τα αλέθουμε  στο μπλέντερ.

Βάζουμε όλα τα υλικά για τους ρεβυθοκεφτέδες σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε καλά, μέχρι να πάρει το μείγμα ένα ομοιόμορφο χρώμα. Η ζύμη πρεπει να πλάθεται σε κεφτέ, γι αυτό αν είναι αρκετά αραιή προσθέτουμε λίγη ακόμη τριμμένη φρυγανιά , είτε νιφάδες βρώμης.

Αν έχουμε χρόνο,  αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Αφού κρυώσει λίγο και πλάθεται καλύτερα, παίρνουμε κουταλιες από το μείγμα και πλάθουμε μεγάλους πλακέ κεφτέδες.

Τους αλευρώνουμε ελαφρά (κολλάνε λίγο εξωτερικά) και τους τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.

Εάν θέλετε να αποφύγετε το τηγάνισμα, αφού πλάσετε τους ρεβυθοκεφτέδες, βάλτε τους σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τους στους 200 βαθμούς C για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

falafel

Υλικά για τη σάλτσα ταχινιού

1 κούπα ταχίνι
3/4 κούπας χλιαρό νερό
1 σκελίδα σκόρδο
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά και χτυπάμε καλά. Διατηρείται στο ψυγείο.

Σερβίρισμα: Παίρνουμε μια αραβική πίτα και μέσα σε αυτή βάζουμε 3 ρεβυθοκεφτέδες, περιχύνουμε με σάλτσα ταχινιού και προσθέτουμε λαχανικά (ντομάτα,αγγούρι,μαρούλι και ότι άλλο μας αρέσει!).

DSC_1074-833x540

Τυλίγουμε και απολαμβάνουμε!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here