Σχολεία Κρούσμα στην τάξη: Τι θα ισχύει με καραντίνα και μάσκα

0
122

Σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 12 Σεπτέμβρη ανοίγουν τα σχολεία και σίγουρα θα είναι εντελώς διαφορετικά από πέρσι, καθώς τα μέτρα θα θυμίζουν… μακρινό παρελθόν.
Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, μίλησε σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων αλλά και το τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος.

Παρότι το επικρατέστερο σενάριο είναι η επιστροφή να γίνει χωρίς self test και χωρίς υποχρεωτική χρήση μάσκας, τα κρούσματα όμως παραμένουν, όποτε και σε αυτή την περίπτωση θα ισχύσουν συγκεκριμένα μέτρα.

Σημειώνεται ότι αύριο συνεδριάζει η επιτροπή, όποτε και θα παρθούν τα τελικά μέτρα για τα σχολεία, του μαθητές και τους καθηγητές.

Πάντως σε συνέντευξη της η κα. Κεραμέως είπε ότι σε περίπτωση κρούσματος κορονοϊού στα σχολεία, πλέον θα ακολουθείται το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει για όλους, δηλαδή η καραντίνα πέντε ημερών και μετά η έξοδος από αυτήν με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Πιο αναλυτικά ανέφερε: «Η Πολιτεία έχει μέτρα για όποιον νοσήσει που είναι καραντίνα πέντε ημερών και μετά έξοδος με μάσκα. Εκεί κινούμαστε και εμείς. Δεν θα κάνουμε κάτι διαφορετικό από ό,τι συνέβη σε όλη την κοινωνία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ