Σχολεία: Πότε θα παρθούν αποφάσεις για το άνοιγμά τους

0
45

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε «πακέτο» μέτρων ενάντια στη διασπορά της πανδημίας για μετά την Πρωτοχρονιά.

Συγκεκριμένα, από τις 3/1/2022 θα ισχύουν σε όλη την Επικράτεια τα εξής:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας FP2 ή KN95 ή διπλή μάσκα τόσο στα σουπερμάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης, καθώς και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
Ωράριο λειτουργίας έως τις 12 τα μεσάνυχτα, έως 6 άτομα ανά τραπέζι και όχι όρθιοι σε διασκέδαση και εστίαση. Παράλληλα, προειδοποίησε πως αν τα μέτρα δεν τηρηθούν θα απαγορευθεί και η μουσική.
Στα γήπεδα προβλέπεται περιορισμός στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο επισκεπτήριο με PCR και το ίδιο και σε νοσοκομεία.
Εφαρμογή τηλεργασίας 50% σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% με κυλιόμενο ωράριο. Το μέτρο θα εφαρμοστεί ανάλογα με τις δυνατότητες της κάθε υπηρεσίας.

Τα νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022 και θα έχουν διάρκεια έως την Κυριακή 16 Ιανουαρίου, ενώ, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, δεν αποκλείεται να παραταθούν.

Πότε αναμένεται η απόφαση για τα σχολεία

Στο ίδιο πλαίσιο, αναμένεται η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να παρθούν ανάλογες αποφάσεις και για τα σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο μέτρο που θα ανακοινωθεί θα είναι η αναστολή των σχολικών εκδρομών.

Την ίδια ώρα, τα κυβερνητικά στελέχη υπογραμμίζουν ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει η τηλεκπαίδευση και η αναστολή της διά ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τόνισε ότι «στην παρούσα φάση δεν υπάρχει καμία σκέψη και καμία συζήτηση για να αλλάξει κάτι σε ότι αφορά τον προγραμματισμό για τα σχολεία».

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία», υπογράμμισε από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός επισήμανε μεταξύ άλλων πως «επενδύουμε στα ανοιχτά σχολεία με ένα πρωτόκολλο που εστιάζει στην προστασία της δημόσιας υγείας και να είναι ανοιχτά τα σχολεία». Σημείωσε, δε, ότι «ο σχολικός πληθυσμός στην Ελλάδα ελέγχεται 2 φορές την εβδομάδα και αν υπάρξει κρούσμα 7 τεστ την εβδομάδα».

Η απόφαση να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία, εν μέσω πανδημίας κορονοϊού δεν επιφέρει εφησυχασμό, όπως δήλωσε η υπουργός και έκανε λόγο για «συνειδητή απόφαση της κυβέρνησης να επενδύσουμε πάρα πολλά σε ένα από τα πιο εντατικά πρωτόκολλα στην Ευρώπη που κοστίζει αρκετά χρήματα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ