Έτσι θα καταλάβετε αν βρίσκεστε σε γόνιμες μέρες

0
339

Προσπαθείτε να συλλάβετε αλλά δεν έιστε σίγουρη για το πότε βρίσκεστε σε γόνιμες μέρες;

Αν ναι,τότε σας ενδιαφέρει το παρακάτω άρθρο.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Οι πέντε ημέρες που προηγούνται της ωορρηξίας (και φυσικά εκείνες που την περιλαμβάνουν) είναι οι πιο γόνιμες -το σπέρμα μπορεί να ζήσει για λίγες ημέρες και να περιμένει πότε θα απελευθερωθεί ένα ωάριο.Το ωάριό σας θα διαρκέσει μόνο για 24 ώρες, οπότε μόλις ολοκληρωθεί η ωορρηξία, οι πιθανότητες μειώνονται.

Ποια είναι όμως τα σημάδια της ωορρηξίας;

1.Έχετε ωορρηξία περίπου 14 ημέρες πριν από την έναρξη της περιόδου σας. Μετρώντας την πρώτη ημέρα της περιόδου ως ημέρα 1, οι γυναίκες με κύκλο 28 ημερών έχουν ωορρηξία την ημέρα 14. Αλλά αν έχετε, ας πούμε, έναν κύκλο 32 ημερών, πιθανότατα θα έχετε ωορρηξία την ημέρα 18. Αν πάλι ο κύκλος σας είναι πραγματικά ακανόνιστος, το ημερολόγιο δεν θα βοηθήσει καθόλου.

2.Για μερικές γυναίκες οι εκκρίσεις είναι ένα αξιόπιστο σημάδι. Καθώς πλησιάζετε στην ωορρηξία, η τραχηλική βλέννη σας θα γίνει άφθονη, καθαρή και λεία, όπως το ασπράδι των αυγών. Θα απλώνεται δηλαδή ανάμεσα στα δάχτυλά σας. Μόλις η βλέννη σας γίνει λιγοστή και κολλώδης ξανά, η ωορρηξία σας τελειώνει.

3.Περίπου μία στις πέντε γυναίκες έχει πυελική δυσφορία κατά την ωοθυλακιορρηξία – από έναν ελαφρύ πόνο που διαρκεί μια ή δύο μέρες έως ένα έντονο τσίμπημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ