Πεντανόστιμη και ζουμερή σοκολατόπιτα από το mamafagito.gr .Εύκολη, οικονομική και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά
2 αυγά
180 γρ. ζάχαρη
60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
100 γρ. φυτικό βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι.
Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν αλλά όχι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλεύρι και τη λιωμένη κουβερτούρα. Σε αυτό το σημείο μπορούμε προαιρετικά να προσθέσουμε ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή λίγο κονιάκ.
Αναμειγνύουμε καλά τα υλικά με κυκλικές κινήσεις με τη μαρίζ. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ώστε η σοκολατόπιτα να βγει σφιχτή και ζουμερή στο εσωτερικό. Αν ψηθεί παραπάνω, η σοκολατόπιτα θα είναι στεγνή και όσο κρυώνει θα θυμίζει κέικ.
Καλή επιτυχία!