Οι ψαροκροκέτες είναι αγαπημένο φαγητό όλων, καθώς μπορούμε να απολαμβάνουμε το ψάρι μας χωρίς να προσέχουμε τα κόκκαλα. Το mamafagito.gr σας παρουσιάζει μια νοστιμότατη υγιεινή συνταγή για τραγανές και αφράτες ψαροκροκέτες. Ιδανικός τρόπος για να φάνε τα παιδιά το ψάρι τους!
Υλικά
Για τις ψαροκροκέτες:
4 κομμάτια φιλέτο ψαριού βρασμένο
4 κ.σ. βρώμη
ξύσμα και χυμό λεμονιού
μισό ματσάκι μαιντανό (χωρίς τα κοτσάνια)
αλάτι
πιπέρι
Για τη σως:
4 κ.σ. μαγιονέζα
5 κ.σ. μουστάρδα
1/2 κ.γλ. πάπρικα
1/2 κ.γλ. ρίγανη
2 κ.σ. τριμμένο καρότο
Εκτέλεση
Βάζουμε το ψάρι στο μπλέντερ, μαζί με το λεμόνι, το πιπέρι, το μαιντανό και το αλάτι, και το πολτοποιούμε.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, όπου προσθέτουμε τη βρώμη.
Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε περίπου 10 λεπτά (για να ρουφήξει η βρώμη τα υγρά).
Πλάθουμε όπως τα μπιφτέκια.
Τα αλείφουμε και από τις δυο πλευρές με λάδι και μεταφέρουμε στο ταψί.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στο γκριλ για περίπου 30 λεπτά (όταν πάρουν χρώμα από τη μια μεριά τα γυρνάμε)
Ετοιμάζουμε τη σως: Σε ένα μπολάκι βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.
Καλή επιτυχία!