Σπιτικά ατομικά ψωμάκια

0
142

Τι καλύτερο από το να έχουμε καθημερινά στο τραπέζι μας το δικό μας φρεσκοψημένο ψωμί;

Ακολουθήστε βήμα βήμα τη συνταγή του mamafagito.gr για ατομικά ψωμάκια. Απολαύστε τα ζεστά!

Υλικά

500 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
400 ml χλιαρό νερό
9 γρ ξηρή μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
3 κ.σ. ελαιόλαδο

σουσάμι προαιρετικά

2021-11-20_20-56-06-234

Εκτέλεση

Προσθέτουμε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε όλο το νερό και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να γίνει σχετικά ομοιόμορφο.

Μόλις το μίγμα σταθεροποιηθεί, πασπαλίζουμε με αλεύρι και ανακατεύουμε εκ νέου μέχρι να μπορούμε να πιάσουμε το μίγμα χωρίς να κολλάει στα χέρια μας. Προσοχή, δεν βάζουμε πολύ αλεύρι γιατί θα σφίξει και δεν το θέλουμε αυτό, βάζουμε όσο χρειάζεται ίσα για να μην κολλάει.

Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να γίνει λείο. Αν αρχίσει να κολλάει του ρίχνουμε λίγο αλεύρι. Του δίνουμε σχήμα μπάλας, του ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το ζυμώνουμε για λίγο ακόμα και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 1 ώρα. Όσο πιο ζεστός είναι ο χώρος τόσο το καλύτερο.

Πλάθουμε ατομικά ψωμάκια και τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ