Στάθης Παναγιωτόπουλος: Στη φόρα οι διάλογοι που είχε σε ροζ ιστοσελίδες

0
156

Χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Mr “W” ο Στάθης Παναγιωτόπουλος δεν δίσταζε, μέχρι και πριν από μερικούς μήνες, να επισκέπτεται πασίγνωστες ροζ ιστοσελίδες και να ανεβάζει υλικό, το οποίο, όπως προκύπτει, είχε απαθανατίσει, μερικές φορές και παρουσία γυναίκας σκηνοθέτη, κατά τη διάρκεια των ερωτικών συνευρέσεων με διάφορες κοπέλες.

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει το dikastikoreportaz.gr ο σκοτεινός «W» φέρεται να έχει διαρρεύσει τουλάχιστον εννέα βίντεο και εκατοντάδες φωτογραφίες από ανυποψίαστες γυναίκες, μερικές εκ των οποίων ενδεχομένως να συναίνεσαν στην καταγραφή, αλλά επ’ ουδενί στη δημόσια διαπόμπευσή τους σε ροζ ιστοτόπους.

Το πλέον ενδιαφέρον όμως που προκύπτει από την έρευνα της εφημερίδας ΜΠΑΜ είναι το γεγονός ότι η διαρροή «καυτού υλικού» δεν είναι «ένα στιγμιαίο λάθος» όπως διατείνεται μέσω του δικηγόρου του ο Παναγιωτόπουλος, αλλά τρόπος ζωής. Είναι ενδεικτικό ότι τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο του 2021, ενώ εκκρεμούσε η ποινική υπόθεση σε βάρος του, ο συμπαρουσιαστής του «Ράδιο Αρβύλα» συμμετείχε -και μάλιστα πολύ ενεργά- ως Mr “W” σε γνωστή ελληνική ιστοσελίδα η οποία καλεί τους χρήστες της να δημοσιοποιούν φωτογραφίες από τις γυναίκες ή τις σχέσεις τους!

Αναρτήσεις
Στη συγκεκριμένη διαδικτυακή πύλη διάφοροι χρήστες, αναρτούν εικόνες αλλά και βίντεο από τις ερωτικές τους συνευρέσεις. Οι περισσότερες, εάν όχι όλες, από τις γυναίκες οι οποίες απαθανατίζονται αγνοούν ότι δημοσιεύονται αυτές οι εικόνες.

Όπως φαίνεται, ο πρώην συμπαρουσιαστής του «Ράδιο Αρβύλα» χρησιμοποίησε ελαφρά παραλλαγμένο ψευδώνυμο, παρόμοιο με αυτό που είχε όταν ανάρτησε τα βίντεο με τις προσωπικές στιγμές με πρώην ερωτικές παρτενέρ του. Η απαρχή για την έρευνα έγινε όταν αντιληφθήκαμε ένα σχόλιο που έγραφε «φανταστείτε την περίπτωση να έχει ποστάρει εδώ ο Στάθης Παναγιωτόπουλος»! Σε αυτό απάντησαν αρκετοί χρήστες, ένας εκ των οποίων παρέθεσε συγκεκριμένο λινκ που ανέφερε: «Έχει ποστάρει φωτογραφίες που υπάρχουν και στα φόρουμ που έχει αναρτήσει φωτογραφίες ως ‘‘W’’» .

Από το 2019
Πατώντας στο συγκεκριμένο λινκ, το οποίο παραμένει ενεργό, ο επισκέπτης του site αντικρίζει κοντινή φωτογραφία από ερωτική πράξη καθώς και μία γυμνόστηθη ξανθιά γυναίκα, χωρίς να απεικονίζονται πρόσωπα. Από την αναζήτηση αποκαλύπτεται ότι τις συγκεκριμένες εικόνες τις ανέβασε στις 21 Μαρτίου 2021 ο «W», δηλαδή ο Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχόλιο πώς φαίνεται από μπροστά η εικονιζόμενη. Ο «W» είναι εγγεγραμμένο μέλος της ιστοσελίδας από τον Οκτώβριο του 2019. Έχει μάλιστα ως φωτογραφία προφίλ μια κοντινή λήψη από ερωτική πράξη. Μερικές από τις χυδαίες αναρτήσεις του, συνοδευόμενες από φωτογραφίες παρτενέρ του που καταφέραμε να εντοπίσουμε, είναι οι εξής:

• Στις 17 Απριλίου 2021 ανέβασε μία κοντινή φωτογραφία από σεξουαλική πράξη με γυναίκα με υποτιμητική έκφραση.

• Την 1η Μαϊου 2021 ο «W» ανέβασε και πάλι μια φωτό με close up από ερωτική πράξη και έγραψε ως λεζάντα: «Αναμνήσεις…».

• Νωρίτερα, στις 28 Νοεμβρίου 2020 είχε ανεβάσει φωτογραφία γυμνόστηθης κοπέλας με τίτλο «Αληθινή 100%».

Συζητήσεις
Το πλέον παράδοξο είναι ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, παρά τις αναφορές που κατά καιρούς έχουν γίνει αλλά και την αποκάλυψη της «Μ» την περασμένη Κυριακή, παραμένει ενεργή και ανανεώνεται με νέο υλικό! Από τις συνομιλίες των χρηστών προκύπτει ξεκάθαρα ότι ορισμένοι από αυτούς που ανεβάζουν φωτογραφίες βιντεοσκόπησαν και φωτογράφησαν τις ερωτικές τους παρτενέρ εν αγνοία τους.

Σήμερα το φόρουμ έχει 2.747+ σελίδες με αναρτήσεις οι οποίες συνεχίζονται παρά τις εξελίξεις στο θέμα Παναγιωτόπουλου. «Θέλει προσοχή ρε ν… τυπάρες του νήματος όσοι ποστάρετε καραδοκούν Ελληνίδες να σας κάνουν πακέτο όπως τον ‘‘W’’» αναφέρει ένα μέλος, και ένας άλλος με πολλές αναρτήσεις συμπληρώνει: «Χαιρετώ τους μελλοστάθηδες». Όσοι και όσες αντιδρούν στις αναρτήσεις του συγκεκριμένου φόρουμ, που εκθέτει γυναίκες σε άκρως προσωπικές στιγμές, δέχονται συνήθως χλευαστικά σχόλια.

Ένας έγραψε: «Να κάνω εγώ μια χαζή ερώτηση; Έχετε τη συναίνεση των εικονιζόμενων για την ανάρτηση των φωτογραφιών τους εδώ;».

Μια γυναίκα αναρωτήθηκε: «Δεν θα έπρεπε να ερωτηθούν οι κοπελιές αν θέλουν να εμφανίζονται φωτό τους στο Διαδίκτυο; Έστω κι αν δεν φαίνεται πρόσωπο; Δηλαδή όποιος θέλει ποστάρει ό,τι γουστάρει εδώ;».

Επιχείρηση-χειροπέδες
Το απόγευμα της Τετάρτης 22 Δεκεμβρίου ο Στάθης Παναγιωτόπουλος οδηγούνταν, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Το βράδυ της προηγούμενης ημέρας μια 28χρονη γυναίκα είχε προσφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγγέλλοντας ότι διαπίστωσε αναρτημένο υλικό από τις συνευρέσεις της με τον παρουσιαστή σε τουλάχιστον δύο ιστοτόπους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ», η συγκεκριμένη γυναίκα διατηρούσε προ πενταετίας σχέση με τον κατηγορούμενο, ενώ οι γονείς της φέρονται να ήταν οικογενειακοί φίλοι μαζί του. Η ίδια διαπίστωσε ότι είχε πέσει στα «δίχτυα» του «αδίστακτου Στάθη» πριν από λίγες ημέρες, όταν η πρώτη καταγγέλλουσα επικοινώνησε μαζί της μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της έδωσε στο «πιάτο» το υλικό που την απαθανάτιζε.

Λίγη ώρα μετά τη σύλληψη, άνδρες της ΔΗΕ παρουσία του Παναγιωτόπουλου έκαναν φύλλο και φτερό το σπίτι του κατάσχοντας υλικό (υπολογιστές, κινητά κ.ά.). Όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα dikastikoreportaz.gr εντοπίστηκαν αρχεία με ερασιτεχνικό πορνό, το οποίο προφανώς κρατούσε ως «τρόπαιο» ο παρουσιαστής από τις διάφορες συνευρέσεις του. Μεταξύ άλλων βρέθηκαν και δύο βίντεο, μικρής διάρκειας, ερωτικών συνευρέσεων του Παναγιωτόπουλου με γυναίκες, παρουσία επίσης γυναίκας σκηνοθέτη! Στο μεν πρώτο φαίνεται καθαρά το πρόσωπο της ερωτικής παρτενέρ του παρουσιαστή, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της πράξης η γυναίκα σκηνοθέτης που απαθανατίζει τη σκηνή δίνει διαρκείς οδηγίες! Στο δεύτερο βίντεο καταγράφεται μόνο η πλάτη της γυναίκας και ακούγεται ξεκάθαρα η φωνή του Παναγιωτόπουλου.

Τα κατασχεθέντα αρχεία και τα ηλεκτρονικά μέσα αναμένεται να αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ το ερώτημα το οποίο τίθεται είναι κατά πόσον ο κατηγορούμενος κατόρθωσε να «σβήσει» ή να «απομακρύνει» αρχεία που θα τον επιβάρυναν.

Τι άλλο ψάχνει η Δίωξη
Την επόμενη μέρα κιόλας μια κοπέλα κάλεσε τηλεφωνικά τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ενημέρωσε πως έχει και αυτή στοιχεία για τον πρώην συνεργάτη του «Ράδιο Αρβύλα». Μάλιστα ήταν αποφασισμένη να πάει στα γραφεία της υπηρεσίας και να καταθέσει όλα όσα την αφορούσαν και κυρίως όλα όσα τη διαπόμπευαν. Θα ήταν όμως η μοναδική ή θα ήταν από τις πρώτες που θα «έκαιγαν» τον Στάθη Παναγιωτόπουλο;

«Αν και πολλά πράγματα στην υπόθεση ‘‘Παναγιωτόπουλου’’ έγιναν με μεγάλη καθυστέρηση και κάποιοι βιάστηκαν να κερδίσουν λίγα λεπτά δημοσιότητας, αδιαφορώντας για τις κοπέλες και τα αποδεικτικά στοιχεία που μπορεί να χάνονταν, δεν θα προκαλέσει έκπληξη αν οι καταγγελίες που θα γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα είναι αρκετές. Η εμπειρία μάς έχει δείξει ότι όταν τα ‘‘θύματα’’ δουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον και κινητικότητα από τις Αρχές, αφήνουν πίσω τους δισταγμούς και αμφιβολίες και έρχονται στους αρμοδίους για να περιγράψουν τι τους είχε συμβεί», λέει στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» αστυνομικός που υπηρετεί χρόνια στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Την ίδια ώρα έχει ξεκινήσει το ηλεκτρονικό «σάρωμα» του Διαδικτύου για τον εντοπισμό και άλλων βίντεο με προσωπικές στιγμές κοριτσιών τα οποία υπήρξαν σύντροφοι και ερωτικοί παρτενέρ του παρουσιαστή. «Αν κάποιο βίντεο βρεθεί και είναι ακόμα αναρτημένο στο Διαδίκτυο, τότε έχουμε να κάνουμε με διαρκές έγκλημα και ο κατηγορούμενος θα μπορούσε να συλληφθεί, αν από μόνος του δεν έχει παρουσιαστεί στις Αρχές.

Επίσης, αν αποδειχθεί ότι είχε κερδίσει χρήματα από την ανάρτηση και τη διακίνηση των βίντεο, αυτό σημαίνει ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με κακουργηματικές κατηγορίες» εξηγεί αξιωματικός με γνώση του νομικού καθεστώτος. «Αντίθετα, αν το υλικό έχει διαγραφεί, τότε ο νόμος είναι διαφορετικός και προβλέπει μόνο τον σχηματισμό και την υποβολή δικογραφίας». Από την πρώτη στιγμή, τα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απευθύνθηκαν σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας ζητώντας τους να τους ενημερώσουν αν είχε υποβληθεί κάποια καταγγελία ή μήνυση σε βάρος του Στάθη Παναγιωτόπουλου ώστε να τη συμπεριλάβουν στον φάκελο που θα καταθέσουν στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διεξάγουν. «Είναι διαφορετικό να υπάρχουν 2-3 καταγγελίες και διαφορετικό να είναι περισσότερες.

Ο εισαγγελέας που έχει διατάξει την έρευνα θα σχηματίσει πιο πλήρη εικόνα και έτσι θα ξέρει τι είδους άνθρωπο έχει απέναντί του» λέει στέλεχος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ωστόσο, στην υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου υπάρχουν και κάποια σημεία που δείχνουν τα προβλήματα που προκύπτουν σε τέτοιες περιπτώσεις. Η πρώτη μήνυση, η οποία κατατέθηκε το 2019 και ήταν η αιτία να αρχίσει να ξετυλίγεται το «κουβάρι» των αποκαλύψεων, δεν έχει ακόμα εκδικαστεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα οδηγηθεί στο ακροατήριο τον Φεβρουάριο του 2022 αφήνοντας το θύμα του εκτεθειμένο και χωρίς να πιστεύει ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα ήταν το «λιμάνι» όπου θα μπορούσε να προστατευθεί. Επίσης, η κατόπιν εορτής αντίδραση και κινήσεις των δικαστικών αρχών έχουν δώσει άπλετο χρόνο στον εγκαλούμενο να εξαφανίσει ίχνη ή άλλο οπτικό υλικό που ενδεχομένως θα άλλαζε την εκδίκαση της υπόθεσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ