Τυρόψωμο μυρωδάτο και αφράτο! Για όλες τις ώρες. Μία γευστικότατη συνταγή από τη σελίδα ” Απλά και Νόστιμα”
Υλικά
1/2 κιλό φέτα
5 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1 κεσεδακι σπορελαιο
1 ποτήρι νερού φρέσκο γάλα
1/2 ματσάκι άνηθο
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
λίγο πιπέρι
1 φαριναπ κοσκινισμένο
1/2 φλυτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά σε μια λεκάνη με το σύρμα προσθέτουμε το γιαούρτι το σπορέλαιο και το γάλα. Ρίχνουμε όσο πιπέρι θέλουμε. Προσθέτουμε τον άνηθο τα κρεμμυδάκια και τη φέτα. Τέλος προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και τα ανακατεύουμε όλα με το χέρι η με μια κουτάλα. Λαδώνουμε ένα ταψί και το πασπαλίζουμε με τη μισή φρυγανιά. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το ισιώνουμε με ένα κουτάλι. Πασπαλίζουμε ξανά από πάνω με την υπόλοιπη φρυγανιά και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά ώσπου να ροδίσει το τυρόψωμο.
Το mamafagito.gr σας εύχεται καλή επιτυχία!
Ευχαριστούμε τη σελίδα “Απλά και Νόστιμα” για τη συνταγή και τις φωτογραφίες.