Τα πιο εύκολα πεϊνιρλί χωρίς αναμονή!

0
274

Υλικά

1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα χλιαρό
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.γ. ξίδι
1 πρέζα ζάχαρη
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του  – όσο πάρει (περίπου 300-350 γρ.)
1 κ.γ. baking powder

img_8687

Εκτέλεση

Αρχικά ζεσταίνουμε λίγο το γάλα μας είτε στο φούρνο μικροκυμάτων είτε σε ένα μπρίκι. Το ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη μία κουταλιά βούτυρο αφού πρώτα το έχουμε λιώσει ελαφρά. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι το μείγμα μας να γίνει ενιαίο.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, το ξύδι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το baking powder και έπειτα ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ενώ παράλληλα ζυμώνουμε.

Η ζύμη μας χρειάζεται τόσο αλεύρι όσο να να μην κολλάει στα τοιχώματα του μπολ και στα χέρια μας. Μόλις είναι έτοιμη την  χωρίζουμε σε πέντε ίσα κομμάτια και έπειτα αυτά σε άλλα δύο. Έτσι, η ζύμη μας γίνεται 10 μικρά κομμάτια.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε λίγο συμπυκνωμένο χυμό ντομάτα, μία πρέζα ζάχαρη, λίγο αλάτι, πιπέρι και μπόλικη ρίγανη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για πολύ λίγο σε σιγανή φωτιά.

Ωστόσο ετοιμάζουμε τα πειϊνιρλάκια μας! Αλευρώνουμε μία επιφάνεια και με τη βοήθεια ενός πλάστη (ή ακόμα και ενός γυάλινου μπουκαλιού) ανοίγουμε το πρώτο από τα δέκα ζυμαράκια μας σε πάχος 1-2 εκατοστά. Φροντίζουμε ώστε να δώσουμε μακρόστενο σχήμα στη ζύμη μας ώστε να έχουν τα πεϊνιρλί μας το σχήμα που πρέπει. Γυρίζουμε σιγά σιγά τη μία μακριά πλευρά, έπειτα την άλλη και κλείνουμε στις δύο μικρές πλευρές. Κάνουμε την ίδια ακριβώς διαδικασία και για τα υπόλοιπα εννέα κομμάτια.

Για τη γέμιση, κόβουμε μερικές φέτες ζαμπόν και τυρί σε τετράγωνα κομμάτια. Υπολογίστε την ποσότητα με βάση τη γεύση που θέλετε να τους δώσετε και το πόσο ελαφριά ή βαριά θέλετε να τα κάνετε. Και τώρα αρχίζει το διασκεδαστικό κομμάτι! Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί μεταφέρουμε προσεκτικά τα πεϊνιρλί μας. Βάζουμε μία κουταλιά της σούπας από τη σάλτσα μας στο κάθε ένα και έπειτα τοποθετούμε προσεκτικά το τυρί, το ζαμπόν και στο τέλος το τριμμένο τυρί μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν!

mycookingdiary.blog

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ