Θεϊκό apple crumble

Το apple crumble κάνει θραύση τα τελευταία χρόνια. Έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά που ανεβαίνει πολύ σε δημοφιλία.
Πρόκειται στην ουσία για μια αποδομημένη μηλόπιτα, με πλούσια γεύση μήλου και λαχταριστά βουτυρένια κομμάτια που μοιάζουν με μπισκότο.

Είναι το απόλυτο γλυκό comfort food που μπορείς να απολαύσεις με τον καφέ ή το τσάι σου.

Το mamafagito.gr ετοιμάζει apple crumble με αγνό, θρεπτικό τραγανό φιστικοβούτυρο ΜΠΑΡΔΑΣ

bardas tragano

ΥΛΙΚΑ

4 πράσινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρούς κύβους

230 γρ. φιστικοβούτυρο τραγανό ΜΠΑΡΔΑΣ

60 γρ. cranberries, αποξηραμένα

150 γρ. νιφάδες βρώμης

6 κ.σ. αλεύρι, γ.ο.χ.

1 κ.σ. ζάχαρη, καστανή

2 κ.σ. νερό

½ κ.γ. κανέλα, τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Αδειάζουμε τις νιφάδες βρώμης σε ένα μικρό ταψί και τις ψήνουμε για 8 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα ανακατεύοντας με ένα κουτάλι ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Παράλληλα, αδειάζουμε σε ένα τηγάνι τα μήλα, το νερό, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα, και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 12 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να μαλακώσουν τα μήλα.
Ύστερα, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα κράνμπερις, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και βάζουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Κατόπιν, σε ένα μικρό μπολ αδειάζουμε την ψημένη βρώμη, το φιστικοβούτυρο τραγανό ΜΠΑΡΔΑΣ, το αλεύρι και με τα χέρια μας αρχίζουμε και ανακατεύουμε τα υλικά, μέχρι να δημιουργηθούν σβόλοι.
Έπειτα, πασπαλίζουμε τους σβόλους πάνω από τα μήλα και ψήνουμε για 20 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία, μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνεια του crumble.

Το mamafagito.gr και η επιχείρηση ΜΠΑΡΔΑΣ σας εύχονται καλή επιτυχία!

karta bardas

Σχετικά άρθρα

Σχόλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social

2,625ΥποστηρικτέςΚάντε Like
144ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
373ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Πρόσφατα