Τι δήλωσε η Κεραμέως για μείωση των self test και αφαίρεση μάσκας στα σχολεία

0
34

Δεν υπάρχει απόφαση για μείωση των self test στα σχολεία είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ενώ αναφέρθηκε και στις μάσκες.

Όπως χαρακτηρισικά ανέφερε από Δευτέρα έως Πέμπτη θα γίνει εκ νέου διάθεση για 5 τεστ σε κάθε δικαιούχο, που θα καλύψουν τις ανάγκες μέχρι και την 1η Απριλίου. Επίσης, πρόσθεσε πως υπάρχει συζήτηση για σταδιακή χαλάρωση των μέτρων καθώς από την 1η Απριλίου θα επανεξεταστεί το θέμα για σταδιακή μείωση των self test και αφαίρεσης της μάσκας στα σχολεία

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μίλησε σήμερα Σάββατο 12/3 στην εκπομπή Τώρα ό,τι συμβαίνει στο OPEN και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των πινάκων Ειδικής Αγωγής και είπε ότι πιστεύει ότι όπου να ‘ναι το ΑΣΕΠ θα βγάλει τη σχετική προκήρυξη. Για το πότε ανοίγουν οι πίνακες ειδικής αγωγής η Ν. Κεραμέως απάντησε πως πιστεύει πως το άνοιγμα βρίσκεται πολύ κοντά, λέγοντας πως «οι πίνακες λήγουν τον Αύγουστο και όπου να ‘ναι, πιστεύω ο ΑΣΕΠ θα προχωρήσει στο άνοιγμα.

Έχουν γίνει ενέργειες εδώ και πολλούς μήνες για το άνοιγμα τους». Για τους πίνακες ανέφερε πως είναι θέμα ΑΣΕΠ γιατί «βγάζει πολλές προκηρύξεις και έχει επιφορτιστεί με ένα μεγάλο βάρος για τους διορισμούς στο δημόσιο, όμως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Έχουμε επιταχύνει τις διαδικασίες για να γίνονται όλα πιο νωρίς».

Τη χορήγηση voucher 200 ευρώ σε εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ, η Υπουργός ανέφερε πως θα πραγματοποιηθεί πριν το Πάσχα. Υπενθυμίζουμε πως αναμένεται η κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τις προϋποθέσεις, τα κριτήρια και τους δικαιούχους.

Για τους διαδραστικούς πίνακες στα σχολεία ανέφερε πως σκοπός είναι να μπουν σε Λύκεια και Γυμνάσια και σε κάποιες τάξεις του Δημοτικού. ενώ  οι διαγωνισμοί τρέχουν αυτή τη στιγμή και από την επόμενη σχολική χρονιά θα φτάσουν οι πρώτοι διαδραστικοί πίνακες σττις τάξεις. Επίσης  η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στο πώς δεν θα στερηθούν το πολύτιμο αγαθό της εκπαίδευσης τα παιδιά από την Ουκρανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ