Τι να κάνετε όταν το μωρό λόγω ζέστης δεν τρώει

0
522

Η απώλεια της όρεξης είναι πολύ συχνή τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού και επηρεάζει τόσο τους ενήλικες όσο και τα παιδιά.

Αρκετοί γονείς ανησυχούν όταν το μωρό τους δεν τρώει κανονικά για αρκετές ημέρες. Οι παιδίατροι πάντως, είναι καθησυχαστικοί και υπενθυμίζουν στους γονείς ότι είναι φυσιολογικό η όρεξη ενός μωρού να ποικίλει λέγοντας ότι θα υπάρξουν μέρες που θα τρώει κανονικά και ημέρες που θα τρώει ελάχιστα.

Προσπαθήστε να μην ανησυχείτε αν το μωρό σας δεν έχει φάει αρκετά σε ένα γεύμα ή ακόμη και σε μια ημέρα. Είναι πιο σημαντική η ποσότητα και η ποιότητα του φαγητού που τρώει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Εφόσον προσφέρετε στο μωρό σας μια πλούσια και υγιεινή διατροφή μπορείτε να είστε σίγουροι ότι παίρνει όλα τα θρεπτικά που χρειάζεται.

Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν το μωρό σας να αντιμετωπίσει τη ζέστη και να αυξήσει την επιθυμία για φαγητό. 

Διατηρήστε το μωρό σας δροσερό και άνετο
Η ζέστη είναι ανυπόφορη για όλους . Εξαίρεση δεν αποτελεί το μωρό. Ιδρώνει, νιώθει δυσφορία, εκνευρίζεται επομένως είναι πιθανό να μη θέλει να φάει . Αποφύγετε λοιπόν τις μετακινήσεις με το μωρό τις μεσημεριανές ώρες  και φροντίστε να επικρατεί στο σπίτι μια σταθερή, δροσερή θερμοκρασία.

Βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας είναι καλά ενυδατωμένο
Η κατανάλωση πολλών υγρών βοηθά στην αποφυγή υπερθέρμανσης, αφυδάτωσης και θερμοπληξίας .Εάν το μωρό σας θηλάζει αποκλειστικά, θηλάστε το πιο συχνά. Δεν θα χρειαστεί νερό ή οτιδήποτε άλλο, ακόμα και όταν ο καιρός είναι ζεστός ενώ αν τρέφεται με φόρμουλα ή με στερεές τροφές, μπορείτε να του δώσετε μια γουλιά δροσερό, βραστό ή φιλτραρισμένο νερό.

Αλλάξτε το μενού του μωρού
Εάν το μωρό σας τρώει λιγότερο από το συνηθισμένο σε κάθε γεύμα, δώστε του πιο μικρά αλλά πιο συχνά γεύματα. Μην το πιέζετε να φάει και βεβαιωθείτε ότι καταπίνει το φαγητό. Αν κρατάει το στόμα του κλειστό, κουνάει το κεφάλι του ή αρχίζει να παίζει με το φαγητό του, πιθανότατα δεν πεινάει. Ακόμα κι αν παραλείψει  ένα γεύμα, μπορείτε να προσφέρετε  ένα υγιεινό σνακ.

Κρατήστε το δραστήριο
Είναι αλήθεια ότι η ζέστη μειώνει τις αντοχές αλλά το να παραμείνει δραστήριο το μωρό σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσει την όρεξή του.Εφόσον κάνει ζέστη για να βγείτε έξω , παίξτε  εντός σπιτιού ή γεμίστε μια μικρή πισίνα με νερό στη βεράντα του σπιτιού για να πλατσουρίσει και να δροσιστεί.Εάν, παρά τις προσπάθειές σας, δεν βλέπετε καμία αλλαγή ή βελτίωση, μιλήστε με τον παιδίατρό σας για να δει τι επηρεάζει την όρεξη του μωρού σας.

Επικοινωνήστε με το γιατρό αμέσως εάν το μωρό:
κάνει εμετό
έχει διάρροια
δεν έχει αρκετά ούρα
ανεβάσει πυρετό
έχει σημάδια αφυδάτωσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ