Τηγανίτες πατάτας με πράσο

0
223

Μια συνταγή του mamafagito.gr έτοιμη σε λίγα βήματα. Η εκτέλεση της είναι εύκολη και η γεύση ονειρεμένη!

Υλικά

1 κιλό βρασμένες πατάτες
250 γρ. τριμμένη γραβιέρα
1 αυγό
50 γρ. αλεύρι
2 κ. της σούπας πράσο ψιλοκομμένο
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Γιαούρτι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Στραγγίζετε καλά και πολτοποιείτε τις βρασμένες πατάτες. Τέλος, αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμιγνύετε τον πουρέ πατάτας, το τριμμένο τυρί μοτσαρέλα, το αυγό, το 1/4 από το αλεύρι και το πράσο. Ανακατέψτε καλά το μείγμα και φροντίστε να ομογενοποιηθούν τα συστατικά. Αν οι πατάτες έχουν κρατήσει υγρασία και δεν σχηματίζονται οι τηγανίτες, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι.

Παίρνετε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας από τον πουρέ σας και με τα χέρια το πλάθετε σε σχήμα τηγανίτας. Στη συνέχεια περνάτε και τις 2 πλευρές από το αλεύρι και την αφήνετε στην άκρη. Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσει το μείγμα σας.

Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζετε τόσο λάδι ώστε να καλυφθεί η επιφάνειά του. Μόλις είναι καυτό το λάδι σας βάζετε μια δόση από όσες τηγανίτες χωράνε και τηγανίζετε για 3-4 λεπτά κάθε πλευρά. Επαναλαμβάνετε την διαδικασία για τις υπόλοιπες τηγανίτες και εφόσον χρειαστεί προσθέτετε επιπλέον λάδι.

Σερβίρετε με γιαουρτάκι!

Καλή επιτυχία!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here