Το ποτό των Χριστουγέννων: Ζεστό και αρωματικό

0
347

Οι γιορτές των Χριστουγέννων δεν έχουν μόνο τα δικά τους φαγητά και γλυκά. Προβλέπουν και ξεχωριστές, αρωματικές συνταγές για ποτά που θα συνοδεύσουν τις γιορτινές ημέρες.

To mamafagito.gr ετοιμάζει ζεστό αρωματικό κρασί.

Υλικά

1 μικρό φρέσκο πορτοκάλι
¾ του φλιτζανιού νερό
¼ του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
10 καρφάκια γαρίφαλο
2 ξύλα κανέλας
2 αστεροειδείς γλυκάνισους
1 μπουκάλι ξηρό κόκκινο κρασί

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε το πορτοκάλι προσεκτικά, να μην μείνει στη φλούδα το λευκό μέρος. Στίβουμε το φρούτο και κρατάμε το χυμό του
Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρουν μια βράσει ώστε να λιώσει η ζάχαρη. Μην ανακατεύσετε το σιρόπι γιατί θα αφήσει κρυστάλλους. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κανέλα, τον γλυκάνισο, τα γαρίφαλα, τον χυμό και τη φλούδα πορτοκαλιού και αφήνουμε το σιρόπι να μειωθεί και να δέσει για 1-2 λεπτά.
Μειώνουμε ακόμη περισσότερο τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά στο μάτι για 20 λεπτά, να πάρει θερμοκρασία και μετά βίας να σιγοβράσει για 20 λεπτά με μία ώρα. Δεν θέλουμε να κοχλάσει, απλά να αχνίσει και να ενωθούν τα αρώματα.
Στραγγίζουμε από τα μυρωδικά και τη φλούδα πορτοκαλιού και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ