Αυτά τα τυροπιτάκια του mamafagito.gr είναι γρήγορα και πετυχημένα. Το φιστικοβούτυρο ολικής άλεσης ΜΠΑΡΔΑΣ που προσθέσαμε στη ζύμη, δένει υπέροχα με τα υπόλοιπα υλικά. Δοκιμάστε τα!
Υλικά
Για τη ζύμη
1 κεσεδάκι αγελαδινό γιαούρτι
1 κεσεδάκι ηλιέλαιο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 κουτ. σούπας φιστικοβούτυρο ολικής άλεσης ΜΠΑΡΔΑΣ
1 κουτ. γλυκού αλάτι
550-600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση
300 γρ. φέτα τριμμένη
2 αυγά
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
Για το άλειμμα
1 αυγό χτυπημένο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ φτιάχνουμε τη ζύμη μας βάζοντας και ανακατεύοντας όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Το αλεύρι το ρίχνουμε στο τέλος και λίγο λίγο μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια. Μόλις λοιπόν η ζύμη μας είναι έτοιμη την αφήνουμε στο μπολ σκεπασμένη για μισή ώρα να ξεκουραστεί και ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τη γέμιση θρυμματίζοντας τα τυριά και ανακατεύοντάς τα με τα αυγά. Στη συνέχεια παίρνουμε από τη ζύμη και πλάθουμε μπαλάκια στο μεγέθος περίπου ενός μέτριου καρυδιού και τα πατάμε με την παλάμη μας πάνω στον πάγκο για να ανοίξουν έχοντας λίγο πάχος. Τοποθετούμε στο καθένα ένα κουτ. γλυκού γέμιση και κλείνουμε σα μισοφέγγαρο πατώντας καλά με τα δάχτυλα γύρω γύρω.Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας. Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 πάνω κάτω αντιστάσεις για 30 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Το mamafagito.gr και η επιχείρηση ΜΠΑΡΔΑΣ σας εύχονται καλή επιτυχία.