Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποια επαγγέλματα μπαίνουν στη λίστα

0
55

Μια σειρά στελεχών της κυβέρνησης αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες ομάδες.

Η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, με μια σειρά στελεχών της να δηλώνουν ότι το μέτρο βρίσκεται στο «τραπέζι» των συζητήσεων.

Το «πακέτο» μέτρων που ανακοινώθηκε εσχάτως και θα εφαρμοστεί από 13 Σεπτεμβρίου είναι ένα πρώτο βήμα στην προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για να περιοριστεί η διασπορά του ιού και να μην τεθεί εκ νέου σε δοκιμασία το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Στην περίπτωση που επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα χειροτερέψουν το επόμενο διάστημα, είναι πολύ πιθανό μετά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών να ακολουθήσουν κι άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Αρχικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, τόνισε ότι η επέκταση της υποχρεωτικότητας υπάρχει στο τραπέζι ανάλογα με το ρυθμό των εμβολιασμών, και αυτό αφορά όλες τις επαγγελματικές ομάδες όπως εκπαιδευτικούς ή σώματα ασφάλειας. «Θα προχωρήσουμε σε ό,τι πρέπει να προχωρήσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα ανέβουν τα ποσοστά εμβολιασμού, λέγοντας ότι «από τις 16 Αυγούστου έχουν κλειστεί 170.000 ραντεβού εκ των όποιων τα 7.000 αφορούν υγειονομικούς». «Δεν μπλοφάραμε για τα μέτρα, και κάποιοι το είδαν» σχολίασε και πρόσθεσε «Δεν βάζουμε κανέναν απέναντι, απέναντι έχουμε την πανδημία».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η αναστολή εργασίας μπορεί να γίνει απόλυση, σημείωσε ότι «αν οι αναστολές κρατήσουν σε μεγαλύτερο χρονικό εύρος, κάποια πράγματα θα επανεξεταστούν». «Η συζήτηση δεν πρέπει να είναι στη διάσταση της απόλυσης ή των συνεπειών που θα έχουν αν δεν εμβολιαστούν» διευκρίνισε πάντως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ