Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10 λεπτά

0
559

Μία αλμυρή πίτα από το mamafagito.gr

Ιδανική επιλογή για δεκατιανό και όχι μόνο!

Υλικά

350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

350 γρ. ψιλό σιμιγδάλι

1 κ.γλ. μπέικιν

4 αυγά

400-500 ml νερό

200 γρ. γιαούρτι

1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο

100 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια

100 γρ. τυρί γκούντα κομμένο σε κυβάκια

200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο

1 πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κ.σ. ρίγανη

1 κ.σ. πάπρικα

1 κ.γ. αλάτι

προαιρετικά σουσάμι για την επιφάνεια

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά το αλεύρι με το σιμιγδάλι και το μπέικιν . Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα . Προσθέτουμε στη συνέχεια το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και στη συνέχεια το νερό ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα . Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι με το μπέικιν και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια λεία , πυκνόρρευστη ζύμη. Τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε . Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί πασπαλίζουμε την επιφάνεια με σουσάμι αν θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200 βαθμούς , για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα.
Περιμένουμε να σταθεί λίγο και να κρυώσει ελαφρά , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ