Μία αλμυρή πίτα από το mamafagito.gr
Ιδανική επιλογή για δεκατιανό και όχι μόνο!
Υλικά
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
350 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
1 κ.γλ. μπέικιν
4 αυγά
400-500 ml νερό
200 γρ. γιαούρτι
1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
100 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια
100 γρ. τυρί γκούντα κομμένο σε κυβάκια
200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. πάπρικα
1 κ.γ. αλάτι
προαιρετικά σουσάμι για την επιφάνεια
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά το αλεύρι με το σιμιγδάλι και το μπέικιν . Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα . Προσθέτουμε στη συνέχεια το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και στη συνέχεια το νερό ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα . Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι με το μπέικιν και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια λεία , πυκνόρρευστη ζύμη. Τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε . Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί πασπαλίζουμε την επιφάνεια με σουσάμι αν θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200 βαθμούς , για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα.
Περιμένουμε να σταθεί λίγο και να κρυώσει ελαφρά , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!