Αλατισμένη καραμέλα γάλακτος

0
363

Μοναδικά αρωματική καραμέλα γάλακτος, για να περιχύσετε κέικ, τούρτες και ότι άλλο σας αρέσει! Απογειώνει όλες τις γεύσεις.

Υλικά

100 γραμ. μαύρη ζάχαρη
50 γραμ. βούτυρο
150 γραμ. κρέμα γάλακτος 35%
2 πρέζες ανθός αλατιού

Εκτέλεση

Για την αλατισμένη καραμέλα γάλακτος, βάζουμε σε κατσαρολάκι τη μαύρη ζάχαρη με το βούτυρο σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με κουτάλι να λιώσουν.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αλάτι.

Ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 4′-5′, να πυκνώσει και να εμφανιστούν χοντρές φουσκάλες στην επιφάνεια.

Την αφήνουμε να κρυώσει προτού τη σερβίρουμε ή τη χρησιμοποιήσουμε σε κάποια άλλη παρασκευή μας.

argiro.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ