Πλυντήριο: Έξι λάθη που κάνουμε στο πλύσιμο των ρούχων

0
625

Μπορεί να σας φαίνεται το πιο απλό πράγμα στον κόσμο να βάλετε ένα πλυντήριο αλλά υπάρχουν κάποιοι κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε για καλύτερα αποτελέσματα και ρούχα που θα ζήσουν περισσότερο. Δείτε ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνετε και πώς να τα διορθώσετε…

Διαχωρίζετε μόνο τα ανοιχτόχρωμα από τα σκουρόχρωμα

Σύμφωνα με τη μετρ του είδους, Martha Stewart, όσο πιο πολύ διαχωρίζετε τα ρούχα σας χρωματικά, τόσο περισσότερο θα διατηρηθούν τα χρώματά τους. Πέρα από τα χρώματα μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με τις υφές. Για παράδειγμα πλύντε τα τζιν μόνα τους και κάντε το ίδιο και με τα ρούχα που είναι πολύ βρώμικα. Συγκεκριμένα για τα τζιν, γυρίστε τα από την ανάποδη μεριά και πλύντε τα με κρύο νερό και σε ελαφρύ πρόγραμμα.

Μην κακομεταχειρίζεστε το στεγνωτήριο

Αν έχετε την επιλογή να στεγνώσουν τα ρούχα σας φυσικά από τον αέρα και τον ήλιο, τότε είναι προτιμότερο. Αλλά αν βιάζεστε χρησιμοποιήστε το στεγνωτήριο. Φροντίστε μόνο να μην το υπερφορτώνετε και να απλώνετε τα ρούχα αμέσως μετά για να αποφύγετε το πολύ τσαλάκωμα.

Βάλτε τις κάλτσες πρώτες μέσα στο πλυντήριο

Αν έχετε παρατηρήσει πως οι κάλτσες χάνονται ως δια μαγείας μέσα από το πλυντήριο, τότε αυτό σημαίνει πως δεν τις τοποθετείτε όπως πρέπει. Βάλτε τις κάλτσες πρώτες μέσα στο πλυντήριο και βάλτε από πάνω όλα τα υπόλοιπα άπλυτα.

Μην αφήνετε φερμουάρ ανοιχτά

Τα ανοιχτά φερμουάρ μπορούν να δημιουργήσουν ζημιά σε ευαίσθητα ρούχα, γι’αυτό φροντίστε να τα κλείνετε πάντα όταν τα βάζετε στο πλυντήριο.

Αποφύγετε το πλύσιμο ολοκαίνουριων ρούχων μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα

Κάποια ρούχα ξεβάφουν γι’ αυτό καλό είναι να τα δοκιμάζετε πρώτα σε μία λεκάνη με ένα λευκό ύφασμα που δεν σας ενδιαφέρει να χαλάσει. Πλύντε τα σε μια λεκάνη για να δείτε αν το λευκό θα τραβήξει χρώμα.

Καθαρίστε το φίλτρο μια φορά το χρόνο

Καλό είναι να πλένετε το πλυντήριό σας μία φορά το χρόνο. Πλύντε το εσωτερικό με μία βούρτσα και στη συνέχεια βάλτε ένα άδειο πλυντήριο για να απολυμανθεί καλά. Επίσης καθαρίστε το φίλτρο ειδικά αν παρατηρείτε το πλυντήριο να αργεί παραπάνω από ότι συνήθως.

Πηγή: spirossoulis

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ