Αλμυρή κολοκυθόπιτα

Υπέροχη μυρωδάτη πιτούλα από το mamafagito.gr που τρώγεται όλες τις ώρες της ημέρας.

ΥΛΙΚΑ

Για την πίτα

1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
100 γρ. βούτυρο

Για τη γέμιση

1 κιλό κολοκύθια
60 γρ. ελαιόλαδο
300 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
300 γρ. φέτα, τριμμένη
200 γρ. ανθότυρο, τριμμένο
100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
15 γρ. άνηθος, ψιλοκομμένος
15 γρ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
100 γρ τραχανάς γλυκός
3 αυγά
15 γρ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση

Τρίβουμε τα κολοκύθια σε χοντρό τρίφτη, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο τρυπητό να στραγγίσουν την υγρασία.  Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι ώστε να μαλακώσει και να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτουμε αλάτι, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τα αυγά ελαφρά και ρίχνουμε τα τυριά, τον τραχανά, τον άνηθο, τον δυόσμο και το αλάτι.

Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα και να γίνουν μία μάζα.

Για την πίτα

Βουτυρώνουμε ελαφρά το ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο έτσι ώστε να εφάπτεται σε όλα τα σημεία, στον πάτο και στα τοιχώματα του σκεύους, φροντίζοντας να προεξέχει από την επιφάνειά του. Το βουτυρώνουμε και τοποθετούμε από πάνω άλλα δύο φύλλα με τον ίδιο τρόπο βουτυρώνοντας τα ένα-ένα. Στην επιφάνεια του τρίτου φύλλου στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και διπλώνουμε μέσα τις άκρες των φύλλων. Απλώνουμε από πάνω, 4 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο βουτυρώνοντάς τα κι αυτά ένα-ένα και σπρώχνουμε τις άκρες να μπουν μέσα.

Με ένα μαχαίρι, χαράζουμε την πίτα και αλείφουμε με βούτυρο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο χωρίς αέρα στους 160°C μέχρι να πάρει ένα ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα, για 45 λεπτά περίπου.

Το mamafagito.gr σας εύχεται καλή επιτυχία!

 

 

Σχετικά άρθρα

Σχόλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social

2,043ΥποστηρικτέςΚάντε Like
144ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
370ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Πρόσφατα

Κέικ με μανιτάρια

Δοκιμάστε αυτό το γευστικό αλμυρό κέικ του mamafagito.gr και θα ενθουσιαστείτε! Υλικά 400 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες 2 κ.σούπας ελαιόλαδο 1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι 1/2 κ.γ...

Μωσαϊκό

Είναι εύκολο και ταυτόχρονα εντυπωσιακό! Το mamafagito.gr σας παρουσιάζει την τέλεια συνταγή για μωσαϊκό. Υλικά 250 γρ. βούτυρο λιωμένο 150 γρ. ζάχαρη άχνη 50 γρ. κακάο 1 πρέζα αλάτι ξύσμα...

Ευτυχισμένος μπαμπάς, ισορροπημένο παιδί.

Το να είσαι μπαμπάς είναι μια από τις πιο τρομακτικές δουλειές στον κόσμο αλλά και από τις καλύτερα «ανταμειβόμενες». Είστε υπεύθυνοι για κάποιον άλλον...

Πως καλλιεργείται η ευφυία του παιδιού

Τρόποι που βοηθούν το παιδί να καλλιεργήσει την ευφυΐα του Γιατί η νοημοσύνη είναι αποτέλεσμα όχι μόνο της κληρονομικότητας αλλά και του περιβάλλοντος στο οποίο...

Μύθοι και αλήθειες για τον διαβήτη κύησης

Η εξειδικευμένη γιατρός απαντάει στις ερωτήσεις σας Ο διαβήτης της κύησης είναι μια μεταβολική διαταραχή που παρουσιάζεται για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της κύησης...