Απλό και αγαπημένο: Μακαρόνια με κιμά

0
414

Το ελληνικό πιάτο που δεν φεύγει ποτέ από τη … μόδα.
Οι πιο απλές συνταγές είναι συχνά και οι πιο αγαπημένες.
Έχουν όμως και αυτές τα μυστικά τους!

Σήμερα το mamafagito.gr μαγειρεύει …Το φαγητό που μεγάλωσε γενιές και γενιές!
Μακαρόνια με κιμά

Υλικά

1/2 κιλό σπαγγέτι
1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο(μοσχάρι και χοιρινό)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
1/2 ποτηράκι κρασιού κρασί
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
λίγη πάπρικα γλυκιά
1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
κεφαλοτύρι τριμμένο

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε βαθύ μεγάλο τηγάνι, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζετε ελαφρά. Προσθέτετε τον κιμά και τον καβουρδίζετε.
Μόλις αλλάξει χρώμα ο κιμάς, σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τις ντομάτες κονκασέ, τον πολτό, τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε νερό και σιγοβράζετε το φαγητό για 40 λεπτά.
Δέκα λεπτά πριν βράσει ο κιμάς προσθέτετε τον μαϊντανό.
Εν τω μεταξύ βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται στη συσκευασία τους.
Στραγγίζετε και λαδώνετε τα μακαρόνια
Σερβίρετε με κεφαλοτύρι τριμμένο.

Συμβουλή από mamafagito.gr:
Μπορεί κάποιες φορές να βιαστείτε να ρίξετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα μόλις εμφανιστεί η πρώτη φυσαλίδα.Λάθος!Καλό θα ήταν να περιμένετε να βράσει κανονικά το νερό. Τα μακαρόνια μειώνουν τη θερμοκρασία του νερού κι όσο πιο πολλή ώρα μένουν στο νερό, τόσο πιο πολύ θα κολλάνε και θα είναι μαλακά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ