Χάντρες με λουκάνικα

Το χωριάτικο λουκάνικο “δένει” πολύ ωραία με όσπρια δίνοντάς τους πιο πλούσια γεύση.

Αυτή η συνταγή του mamafagito.gr θα σας κάνει να λατρέψετε τα όσπρια!

Υλικά

500γρ. φασόλια «χάντρες» κατεψυγμένες
400γρ. χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 κρεμμύδι,1 καρότο και 1 πιπεριά κομμένα σε λεπτές φέτες,
2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
200γρ. ντομάτα αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη
1/3 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τα φασόλια σε αρκετό νερό μέχρι να μαλακώσουν αλλά χωρίς να λιώσουν και να μείνει περίπου ένα φλιτζάνι ζωμός στην κατσαρόλα.

Σοτάρετε τα λουκάνικα σε ελάχιστο λάδι μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε στην άκρη.

Σοτάρετε στο υπόλοιπο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτετε την πιπεριά, το καρότο και την ντομάτα μαζί με αλατοπίπερο και το μαϊντανό και αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά. Ρίχνετε τα φασόλια μαζί με το νερό τους και τα λουκάνικα και τα ανακατεύετε.

Μεταφέρετε το φαγητό σε ταψί και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν θέλετε, μπορείτε να ανάψετε λίγο το γκριλ της κουζίνας στο τέλος του ψησίματος για να κάνει το φαγητό λίγη κρούστα από πάνω.

 

Σχετικά άρθρα

Σχόλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social

2,675ΥποστηρικτέςΚάντε Like
144ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
384ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img

Πρόσφατα