Δέχτηκε επίθεση ο Πέτρος Φιλιππίδης

0
151

Μπορεί ο Πέτρος Φιλιππίδης να αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους, ωστόσο, τα όσα έγιναν γνωστά κανείς δεν μπορεί να τα ξεχάσει. Ο ηθοποιός λοιπόν, δέχτηκε επίθεση αντιεξουσιαστών στο σπίτι του στους Κουκλιούς Ιωαννίνων, όπου έλεγε πως θα ζήσει όταν σταματήσει από την τηλεόραση.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους στόχος των συνθημάτων στους τοίχους και της κόκκινης μπογιάς, ήταν να δείξουν πως οι βιαστές δεν χωράνε ούτε στις πόλεις, ούτε στα χωριά, ούτε στις γειτονιές ούτε πουθενά.

Η ανακοίνωση για την επίθεση στο σπίτι του Φιλιππίδη
Το βράδυ 17/8 επιτεθήκαμε με μπογιές και γράψαμε συνθήματα στο εξοχικό σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη, στους Κουκλιούς Ιωαννίνων. Στο σπίτι αυτό ο βιαστής ηθοποιός είχε ανακοινώσει πως σκόπευε να μείνει μόνιμα λίγες μέρες πριν βγουν δημόσια οι καταγγελίες για βιασμούς εις βάρος γυναικών του καλλιτεχνικού χώρου.

Στόχος μας ήταν να δείξουμε πως οι βιαστές δεν χωράνε ανάμεσά μας, ούτε στις πόλεις, ούτε στα χωριά, ούτε στις γειτονιές μας, ούτε και πουθενά.

Πάνε λίγοι μόνο μήνες που το κράτος και η αστική δικαιοσύνη έχουν επιλέξει να συγκαλύψουν βιαστές όπως ο Λιγνάδης και Φιλιππίδης, ή εκείνους που ύπνωσαν και βίασαν ομαδικά την Γεωργία στην Θεσσαλονίκη. Έχουν επιλέξει να ευνοήσουν δολοφόνους, σαν τον Κορκονέα ενώ παράλληλα λειτουργούν εκδικητικά απέναντι σε ανθρώπους όπως ο αναρχικός Γιάννης Μιχαηλίδης, που ξεκίνησε απεργία πείνας στις 23/5, για δύο ολόκληρους μήνες, με κίνδυνο ανεπιστρεπτί προβλημάτων υγείας ή ακόμα χειρότερα με κίνδυνο να χάσει την ζωή του. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που δικαιούται την ελευθερία του και ακόμα δεν την έχει κερδίσει, επέλεξε μόνο ο ίδιος να αναστείλει τον αγώνα του, καθώς το κράτος ήταν βέβαιο πως θα τον άφηνε να σβήσει στην φυλακή.

Παράλληλα η επίθεση του κράτους στους καταπιεσμένους και τους αγωνιστές συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Επαναπροωθήσεις και πνιγμοί μεταναστών και προσφύγων στο Αιγαίο, επιχειρήσεις εκκένωσης των δομών αγώνα, με πιο πρόσφατη αυτήν της κατάληψης Παλιού Νεκροτομείου στην Αλεξανδρούπολη, ακραία καταστολή και συλλήψεις σε όσους αγωνίζονται ενάντια στο μετρό στην πλατεία των Εξαρχείων, σε όσους υπερασπίζονται τα δάση, τα βουνά, την φύση ευρύτερα, σε εκείνους που διεκδικούν την ελευθερία των δημοσίων χώρων και στους εργαζόμενους που μέσα από τις δομές και τα σωματεία τους διεκδικούν αξιοπρεπείς και αυτονόητες συνθήκες εργασίας.

Όσον αφορά πάλι την έμφυλη βία, μέσα σε έναν χρόνο μετράμε σχεδόν 30 γυναικοκτονίες. Τους πρώτους μήνες του 2022 δολοφονήθηκαν 22 γυναίκες ενώ στις αρχές του Αυγούστου άλλες 3 μέσα σε 48 μόνο ώρες. Ενώ δεν παύουμε καθημερινά να ακούμε για απόπειρες δολοφονιών εις βάρος γυναικών της τάξης μας και για διαρκείς κακοποιητικές και χειριστικες συμπεριφορές. Είναι πιο αναγκαίο λοιπόν από ποτέ να μην αφήσουμε τίποτε αναπάντητο, να μην αφήσουμε τίποτα να ξεχαστεί, καμιά γυναίκα που βιάστηκε, που κακοποιήθηκε, καμιά δολοφονημένη.

Είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να βρισκόμαστε στο δρόμο διαρκώς και στο πλάι καθεμιάς που το έχει ανάγκη, να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην πατριαρχία, το κράτος και το κεφάλαιο, μέχρι να γκρεμίσουμε ετούτον τον κόσμο και να ζήσουμε επιτέλους ελεύθερες.

Είχε συγκλονίσει ο δεύτερος μάρτυρας
Οι περιγραφές του ήταν ανατριχιαστικές, ενώ ανέφερε ότι στην προσπάθεια της κοπέλας να ξεφύγει, έπεσε και απέκτησε σημάδια στα πόδια.

Είχε προηγηθεί πριν από δύο μέρες η κατάθεση του πρώτου μάρτυρα που που ήρθε προς στήριξη της γυναίκας που κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό. Οι λεπτομέρειες που αποκάλυψε ήταν επίσης συγκλονιστικές, ωστόσο δέχτηκε και κάποιες δύσκολες ερωτήσεις από την Έδρα καθώς φαίνεται να υπάρχουν αντιφάσεις ανάμεσα σε αυτήν και σε παλαιότερες καταθέσεις της κοπέλας.

Όπως είπε στο Δικαστήριο, η πρώην σύντροφός του, παραδέχτηκε ότι ο ηθοποιός αποπειράθηκε να την βιάσει με καθυστέρηση δύο χρόνων.

«Μου είπε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αποπειράθηκε να την βιάσει μέσα στο καμαρίνι του και ότι είχε ανέβει πάνω της προκειμένου να την ακινητοποιήσει. Μου περιέγραψε ότι την στρίμωξε και ανέβηκε πάνω της και της κατέβασε το εσώρουχο και το παντελόνι. Στην προσπάθεια της να ξεφύγει έπεσε πάνω σε ένα τραπεζάκι και χτύπησε».

Τον λόγο έλαβε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος έθεσε κάποιες ερωτήσεις:

-Μ. Δημητρακόπουλος: Το 2012 της προτείνατε να πάει σε εισαγγελέα;

-Μάρτυρας: Τη ρώτησα γιατί δεν το κατήγγειλε και της είπα να πάει έστω και τότε να το καταγγείλει. Μου είπε ότι δεν πρόκειται να το κάνει γιατί φοβάται ότι θα έχει πολλά εμπόδια.

-Μ. Δημητρακόπουλος: Τι φοβόταν; Έχουμε δημοκρατία και δικαστήρια. Αυτή είναι η μόνιμη επωδός που λένε όλες και ξαφνικά όλοι οι φόβοι έφυγαν με τη Μπεκατώρου το 2021;

-Μάρτυρας: Αν ρωτάτε εμένα, κατανοώ το φόβο που είχε. Εγώ όντας έξω από το χορό, θα πήγαινα να το καταγγείλω. Αλλά δεν είμαι η καταγγέλλουσα.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, όταν άκουσε την περιγραφή της καταγγέλλουσας, “έπεσε από τα σύννεφα” και συνέχισε:

«Ούτε καν μπορούσα να διανοηθώ κάτι τέτοιο. Η πρώην σύντροφος μου, μόλις επρόκειτο να ξεκινήσει η συνεργασία με τον Φιλιππίδη, ήταν ενθουσιασμένη, γνωρίζοντας ότι είναι ένας καταξιωμένος άνθρωπος στο χώρο και θεώρησε ότι ήταν ευκαιρία, θα ήταν ένα πολύ καλό στοιχείο για το βιογραφικό της».

Υouweekly.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ