Διπλή μους σοκολάτας με τρία υλικά

0
196

Είναι ένα λαχταριστό γλυκό και κυρίως πανεύκολο με μαύρη και λευκή σοκολάτα και κρέμα γάλακτος. Προαιρετικά μπορείτε να την αρωματίσετε και να τη γαρνίρετε ανάλογα με τα γούστα σας.

Υλικά

600 γρ κρέμα γάλακτος
100 γρ κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας σε σταγόνες ή τριμμένη με μαχαίρι ή στον τρίφτη
100 γρ κουβερτούρα λευκής σοκολάτας σε σταγόνες ή τριμμένη με μαχαίρι ή στον τρίφτη

Εκτέλεση

Χτυπάμε με μίξερ 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει ελαφρά και να αποκτήσει υφή κρέμας. Όχι όμως να γίνει σφιχτή. Σαν απλό γιαούρτι…

Ζεσταίνουμε σε μπρίκι τα υπόλοιπα 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος μέχρι να κοχλάσει αλλά δεν αφήνουμε να βράσει.

Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα μισή-μισή σε δύο μπολ που έχουμε βάλει στο καθένα τη λευκή και τη μαύρη κουβερτούρα.  Ανακατεύουμε κάθε μπολ μέχρι να διαλυθούν τελείως οι σοκολάτες.  Κατόπιν μοιράζουμε στα δύο μπολ την κρύα χτυπημένη κρέμα και με κυκλικές κινήσεις και σπάτουλα ανακατεύουμε καθεμία ώσπου να ομογενοποιηθεί.

Τις μεταφέρουμε σε διαφανές μπολ, κάτω τη μαύρη και πάνω τη λευκή, και  αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο να κρυώσει.  Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε ατομικά ποτήρια όπως στη φωτογραφία.

Γαρνίρουμε με παστέλι ή με τριμμένο μπισκότο. Στις σοκολάτες μπορούμε να ρίξουμε αρώματα, όπως ξύσμα από πορτοκάλι, κάποιο κονιάκ, βανίλια και άλλα.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: bostanistas ( συνταγή και φωτογραφία)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here