Σιροπιαστό ινδοκάρυδο: Το μυστικό κρύβεται…στο σιρόπι!

0
607

Κλασικό, σιροπιαστό, αφράτο, αγαπημένο γλυκό από το mamafagito.gr

Το μυστικό κρύβεται…στο σιρόπι!

Υλικά

1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό

1 ποτήρι ζάχαρη

1/2 ποτήρι φυτικό βούτυρο

3/4 του ποτηριού γάλα κρύο

1 ποτήρι ινδοκάρυδο

3 αυγά

2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι:

1 ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι νερό

1 ποτήρι γάλα κρύο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε λίγο λίγο και το γάλα (όχι όλο). Σε άλλο μπολ ενώνουμε τα υπόλοιπα στέρεα υλικά (αλεύρι, σιμιγδάλι, ινδοκάρυδο, μπέικιν). Ενσωματώνουμε τα μείγματα από τα δύο μπολ, σε ένα και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Ο χρόνος κυμαίνεται ανάλογα με τον φούρνο μας.

Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για το σιρόπι για 5 λεπτά. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το γάλα (1 ποτήρι) και αμέσως μετά το ζεστό σιρόπι. Αυτό ακριβώς είναι και το μυστικό της συνταγής. Το γάλα πριν το σιρόπιασμα που κάνει μετά το σιρόπι να εμποτιστεί σε ολόκληρο το γλυκό και να μη μείνει στον πάτο του ταψιού μας.

Τέλος πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη τριμμένη καρύδα!

Καλή σας απόλαυση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ