ΕΚΤΑΚΤΟ: Νέα πρόταση για μετακινήσεις εκτός νομού- Μόνο εμβολιασμένοι στα νησιά;

0
417

Έρχεται ξανά στο προσκήνιο η συζήτηση για τη μετακίνηση εκτός νομού, στα νησιά, μόνο για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο. «Στα νησιά έπρεπε να πηγαίνουν μόνο οι εμβολιασμένοι», λέει κατηγορηματικά ο Νίκος Καπραβέλος.
Την ώρα που όλα δείχνουν ότι έρχεται άρση των έκτακτων μέτρων – που επιβλήθηκαν το περασμένο Σάββατο – στη Μύκονο, ο Νίκος Καπραβέλος ανοίγει και πάλι τη συζήτηση για τη μετακίνηση εκτός νομού, στα νησιά, μόνο για τους εμβολιασμένους.

Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου χαρακτήρισε ως «λάθος» την απόφαση να έχουν δικαίωμα να ταξιδέψουν στα νησιά και όσοι δεν έχουν πλήρως εμβολιαστεί και χαρακτήρισε ως «ανεπίτρεπτη τη χαλάρωση στα νησιά», με αφορμή τη Μύκονο.

«Λάθος. Στα νησιά έπρεπε να πάνε μόνο οι εμβολιασμένοι. Ο κόσμος δεν πάει εκεί για να πάει εκκλησία, πάει για να διασκεδάσει. Η χαλάρωση είναι δεδομένη. Δεν μπορεί ν’ αφήσει η Πολιτεία αυτή την έξαρση των κρουσμάτων που βλέπουμε στα νησιά. Διότι αυτή είναι η καταστροφή μας», είπε κατηγορηματικά ο Νίκος Καπραβέλος και στη συνέχεια εξήγησε τους λόγους: «Έχω μάθει να είμαι αποτελεσματικός για να μην χάσω ανθρώπινες ζωές, δεν είμαι και τόσο δημοκρατικός σε σχέση με τις ευαισθησίες που βλέπετε γενικώς σε ώρα πανδημίας. Αν θέλουμε να μετατρέψουμε την πανδημία σε μια διαχειρίσιμη απειλή χωρίς θανάτους ο υποχρεωτικός καθολικός εμβολιασμός και ο περιορισμός των ανεμβολίαστων είναι μονόδρομος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ