Έκτακτο επίδομα το Πάσχα σε ευάλωτα νοικοκυριά. Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών

0
155

Voucher ή επίδομα, η ουσία είναι πως η κυβέρνηση δεν αποκλείει κάποιο βοήθημα σε ευάλωτα νοικοκυριά για την αγορά τροφίμων ενόψει του Πάσχα. Το είπε, άλλωστε, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Αφού απέκλεισε για άλλη μια φορά το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα, ο Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (09.02.2022) στην ΕΡΤ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηριχθούν ευάλωτα νοικοκυριά, με τη μορφή ενός έκτακτου εισοδήματος για την αγορά τροφίμων ενόψει του Πάσχα.

Με τις πληροφορίες για voucher για την αγορά τροφίμων να «κυκλοφορούν» όλο και περισσότερο, ο υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε για το αν υπάρχει περίπτωση μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα και απάντησε πως η όποια παρέμβαση γίνει, αν γίνει, θα πάει στον πολίτη και δεν θα χάνεται στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Σημείωσε δε ότι «τρία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά με τα οποία ενεργούμε.

-Ο δημοσιονομικός χώρος
-Να είμαστε σίγουροι ότι όποια παρέμβασή μας πάει στον πολίτη και δεν χάνεται στην εφοδιαστική αλυσίδα
-Να είμαστε βέβαιοι ότι η παρέμβαση θα αφορά μεσαία τάξη και τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα».
«Τα μέτρα θα πρέπει να είναι στοχευμένα» είπε και εμφανίστηκε αντίθετος σε βραχυπρόθεσμα μέτρα.

Στην ερώτηση για το αν θα υπάρξει έκτακτο επίδομα στα τρόφιμα, απέφυγε να απαντήσει σαφώς. «Είναι πιο πιθανό να δούμε έκτακτο επίδομα στα νοικοκυριά το Πάσχα παρά μόνιμη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα;», ρωτήθηκε και ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Μόνιμη μείωση οποιουδήποτε φόρου δεν μπορεί να γίνει. Σε όποια χώρα έγινε είναι βραχυπρόθεσμη. Επιλέξαμε να μειώσουμε φόρο, τον ΕΝΦΙΑ. Καθόμαστε και μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά περίπου 1 δισ. μόνιμα. Όταν θα έρθουν τα εκκαθαριστικά του πολίτη, θα πληρώσει λιγότερο ΕΝΦΙΑ. Στο πορτοφόλι του θα περισσέψουν λιγότερα λεφτά προκειμένου να τα αξιοποιήσει κάπου αλλού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ