Εύκολα κουλούρια Θεσσαλονίκης

Τα κουλούρια Θεσσαλονίκης είναι κλασική αξία στο πρωινό, υγιεινά, χορταστικά και τα λατρεύουν όλοι!Μπορούμε να τα πάρουμε μαζί μας παντού.Είτε σκέτα είτε τα συνδυάσουμε με γλυκές ή αλμυρές συνθέσεις, ένα είναι σίγουρο, δεν πρόκειται να μείνει ούτε ένα.

Με την παρακάτω συνταγή του mamafagito.gr, γίνονται τόσο νόστιμα που θα τα φτιάχνετε συνέχεια!

Υλικά

500 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γλ. αλάτι

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 κ.σ. ζάχαρη

1 φλ. νερό

1 κ.σ. μαλακή μαργαρίνη

Για την επικάλυψη
250 γραμ. σουσάμι

2 φλ. νερό

1 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζουμε τη μαγιά σε ένα μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε το μισό νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί. Όταν αφρίσει η επιφάνεια σημαίνει ότι είναι έτοιμη.

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και κάνουμε λακκούβα. Προσθέτουμε την ενεργοποιημένη μαγιά, το υπόλοιπο νερό και τη μαργαρίνη. Ζυμώνουμε με το χέρι για λίγα λεπτά.

Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Ξαναζυμώνουμε για 5 λεπτά. Βγάζουμε τη ζύμη στον πάγκο μας. Την χωρίζουμε σε κομμάτια. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα υλικά της επικάλυψης.Έχουμε ζεστάνει το νερό (2 φλιτζάνια) με τη ζάχαρη, να λιώσει. Αφήνουμε το νερό να κρυώσει καλά.

Πλάθουμε ένα ένα κομμάτι σε μπαστούνι λεπτό και το κλείνουμε σε κουλούρι. Πατάμε την ένωση να κολλήσει καλά. Βουτάμε ένα ένα κουλούρι στο νερό με τη ζάχαρη και το κυλάμε σε μπόλικο σουσάμι.

Αραδιάζουμε τα κουλούρια σε λαδωμένες λαμαρίνες αραιά, γιατί φουσκώνουν. Τα σκεπάζουμε και τ’ αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν. Τα ψεκάζουμε με λίγο νερό και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C στον αέρα, για 15 λεπτά, να ροδίσουν και να ξεροψηθούν.

Καλή επιτυχία από το mamafagito.gr

 

Σχετικά άρθρα

Σχόλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social

2,068ΥποστηρικτέςΚάντε Like
144ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
373ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Πρόσφατα

Ηπειρώτικη κοσμιρή

Η απλότητα σε όλο της το μεγαλείο. Ένας χυλός που ψήνεται και δημιουργεί πανδαισία γεύσεων και νοστιμιάς. Με τα αρώματα των τυριών που λιώνουν...

Εύκολα μελομακάρονα μπύρας

Τραγανά και μελωμένα μελομακάρονα για να μοσχομυρίσει το σπίτι μας Χριστούγεννα. Υλικά 1 φλ. λάδι 1 φλ. μπύρα 1 φλ. ζάχαρη 1 κ.γλ. σόδα 1 πρέζα αλάτι 1 κ.σ. κανελογαρίφαλα ξύσμα από...

Η μυρωδιά των Χριστουγέννων σε ένα βάζο!

Τι πιο ωραίο δώρο από τις μυρωδιές των Χριστουγέννων. Και όμως. Μπορείτε να κλείσετε όλη την μαγεία των Χριστουγέννων σε ένα βάζο με αυτή...

Αρωματικοί κουραμπιέδες

Οι κουραμπιέδες είναι το παραδοσιακό γλυκό που δεν λείπει από κανένα σπίτι τα Χριστούγεννα. Συνταγές για κουραμπιέδες υπάρχουν πάρα πολλές αλλά αυτοί οι αφράτοι και μυρωδάτοι...

Ρυτίδες ματιών: 3 βήματα για την αντιμετώπισή τους

Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις από το χαμόγελο ή το συνοφρύωμα και γενικότερα κάθε έκφραση που κάνει το πρόσωπό μας, προκαλεί συσπάσεις γύρω από το μάτι....