Εύκολα κουλούρια Θεσσαλονίκης

0
492

Τα κουλούρια Θεσσαλονίκης είναι κλασική αξία στο πρωινό, υγιεινά, χορταστικά και τα λατρεύουν όλοι!Μπορούμε να τα πάρουμε μαζί μας παντού.Είτε σκέτα είτε τα συνδυάσουμε με γλυκές ή αλμυρές συνθέσεις, ένα είναι σίγουρο, δεν πρόκειται να μείνει ούτε ένα.

Με την παρακάτω συνταγή του mamafagito.gr, γίνονται τόσο νόστιμα που θα τα φτιάχνετε συνέχεια!

Υλικά

500 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γλ. αλάτι

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 κ.σ. ζάχαρη

1 φλ. νερό

1 κ.σ. μαλακή μαργαρίνη

Για την επικάλυψη
250 γραμ. σουσάμι

2 φλ. νερό

1 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζουμε τη μαγιά σε ένα μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε το μισό νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί. Όταν αφρίσει η επιφάνεια σημαίνει ότι είναι έτοιμη.

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και κάνουμε λακκούβα. Προσθέτουμε την ενεργοποιημένη μαγιά, το υπόλοιπο νερό και τη μαργαρίνη. Ζυμώνουμε με το χέρι για λίγα λεπτά.

Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Ξαναζυμώνουμε για 5 λεπτά. Βγάζουμε τη ζύμη στον πάγκο μας. Την χωρίζουμε σε κομμάτια. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα υλικά της επικάλυψης.Έχουμε ζεστάνει το νερό (2 φλιτζάνια) με τη ζάχαρη, να λιώσει. Αφήνουμε το νερό να κρυώσει καλά.

Πλάθουμε ένα ένα κομμάτι σε μπαστούνι λεπτό και το κλείνουμε σε κουλούρι. Πατάμε την ένωση να κολλήσει καλά. Βουτάμε ένα ένα κουλούρι στο νερό με τη ζάχαρη και το κυλάμε σε μπόλικο σουσάμι.

Αραδιάζουμε τα κουλούρια σε λαδωμένες λαμαρίνες αραιά, γιατί φουσκώνουν. Τα σκεπάζουμε και τ’ αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν. Τα ψεκάζουμε με λίγο νερό και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C στον αέρα, για 15 λεπτά, να ροδίσουν και να ξεροψηθούν.

Καλή επιτυχία από το mamafagito.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ